SDG: IŞİD Kesin Olarak Yenildi

SDG: IŞİD Kesin Olarak Yenildi

SDG’den yapılan açıklamada IŞİD kontrolündeki son yerleşim olan Bağuz’un alındığı ve IŞİD’in alan hakimiyetini yüzde yüz kaybettiği duyuruldu.

A+A-

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye’de Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) yerleşik olarak bulunduğu son yerleşim yeri Bağuz’un da ele geçirildiğini açıkladı.

SDG, IŞİD’in kesin olarak yenildiğini ilan etti.

sdf-gruplari.jpg

Bali: IŞİD’in alan hakimiyeti yüzde yüz bitti

SDG basın sözcüsü Mustafa Bali şu açıklamalarda bulundu:

"Suriye Demokratik Güçleri, sözde hilafetin kesin olarak yok edildiğini ve IŞİD'in alandaki hakimiyetinin yüzde yüz olarak sonlandırıldığını ilan ediyor.

"Bu eşsiz günde, mücadeleleri ile bu zaferi mümkün kılan binlerce savaşçımızı da anıyoruz."

suriye.jpg

Ebdi: Uyuyan hücrelerle mücadele sürecek

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, SDG Genel Komutanı Mazlum Ebdi, IŞİD’le mücadelede 11 bin savaşçının öldüğünü, 21 bininin de yaralandığını söyledi.

IŞİD’e karşı mücadelede yeni bir aşama başlattıklarını duyuran Ebdi, IŞİD’in uyuyan hücrelerinin varlığına dikkat çekerek, hala tehdit oluşturduğunu, mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Operasyon siviller nedeniyle yavaş ilerledi

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, SDG Suriye'nin doğusundaki Bağuz'da konuşlanan IŞİD militanlarına son saldırıyı Mart ayının ilk günlerinde başlattı.

Ancak koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyon, bölgede bulunan yoğun sivil nüfus nedeniyle yavaş ilerledi.

Sayıları binlerle ifade edilen IŞİD militanlarından birçoğu da çatışmalar sırasında Bağuz'dan kaçarken ya da teslim olurken, geride kalan çok sayıda IŞİD’li direnişi sürdürdü.

suriye-sdg.jpg

IŞİD, "halifeliğinin" ilan edildiği başkenti Rakka'dan Ekim 2017'de çıkartılmıştı.

IŞİD en güçlü olduğu dönemde, Irak ve Suriye'ye yayılan toplam 88 bin kilometrelik toprak parçasında, yaklaşık 8 milyon kişiye hükmediyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.