1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Silahlı Saldırı, 1 kişi Öldü
Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Silahlı Saldırı, 1 kişi Öldü

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Silahlı Saldırı, 1 kişi Öldü

İstanbul, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

A+A-

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

İstanbul, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Pazar günü düzenlenen ayin sırasında kilisede bulunanların üzerine ateş açıldığı bildirildi.

kilise.jpg

Ajansların aktardığına göre saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. 

Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz." açılamasında bulundu.

SANTA MARİA KİLİSESİ

Meryem Ana Doğuş Kilisesi veya Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi, İstanbul'un Sarıyer ilçesi, Büyükdere semtinde bulunuyor. İstanbul Boğazı'nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi'dir.

İnşaatına 1864 yıllarında başlanmış ve 1866 yılında ibadete açılmıştır. Mimar Gaspare Fossati tarafından Neoklasik tarzda, iki katlı ve bazilika planlı bir kilise olarak tasarlanmıştır.

..haberin uzantısı

SALDIRGANLAR YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı ile ilgili iki kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının da yakalandığını duyurdu polisi tebrik etti. 

Yerlikaya, gelişmeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

'BİRİ TACİKİSTANLI BİRİ RUSYALI, DEAŞLI OLDUKLARINI DEĞERLENDİRİYORUZ'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Yerlikaya gece yarısı İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'la birlikte kameraların karşısına geçti. Yerlikaya, gün boyu emniyet güçlerinin 30 ayrı adrese baskın düzenlediğini ve şu ana kadar 47 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Son olarak ise saat 22.00'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Yerlikaya, olayla ilgili karanlık noktaların aydınlatılacağını söyledi.

"Biz, Türkiye'nin huzuru diyoruz" ifadesini kullanan bakan Yerlikaya, şöyle devam etti: "Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun, uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımıza, ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

BBC: SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

BBC ise saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. BBC'nin haberine göre IŞİD bir Telegram grubunda "saldırıyı iki savaşçısının gerçekleştirdiğini ve ardından güvenli bir yere kaçtığını" duyurdu.

Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'nde sabah saatlerinde düzenlenen saldırıya ilişkin soruşurmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. 

Başsavcılığın talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar vermişti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.