1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Iğdır'dan Gelen Koyunlar Kriz Yarattı
Sarıkamış'taki İşletmeler, 2023/24 'Kayak Sezonu’ndan Umutlu

Sarıkamış'taki İşletmeler, 2023/24 'Kayak Sezonu’ndan Umutlu

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden ‘Sarıkamış Kayak Merkezi' 2023-2024 kayak sezonu 23 Aralık’ta başladı.

A+A-

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 2023/24 kayak sezonu başladı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden ‘Sarıkamış Kayak Merkezi' 2023-2024 kayak sezonu 23 Aralık’ta başladı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 2023/24 kayak sezonu önceki yıllara göre erken başladı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği habere göre, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde uzun pistleriyle adından söz ettiren kayak merkezi, yeni sezonda yerli ve yabancı kayak tutkunlarını ağırlamaya hazır.

sarikamis-kayak.jpg

2022/23 EN KISA “SEZON” OLMUŞTU

Sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Sarıkamış (Cıbıltepe) Kayak Merkezi, yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle geçen yıl (2022-2023) sezona 1 Şubat'ta başlamış, 6 Şubat'ta meydana gelen K.Maraş merkezli depremler sonrası sakin günler geçirmiş ve merkezde sezon 22 Mart’ta sona ermişti.

Yaklaşık iki ay açık kalan kayak merkezine gelen bazı kayak severler, sezonu tamamlamıştı.

KAYAK SEZONU 23 ARALIK’TA AÇILDI

Toplam uzunlukları 30 kilometre olan 9 pist ve 5 telesiyejin bulunduğu Sarıkamış Kayak Merkezi’nde sezona hazırlık çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı belirtildi.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle 1 Şubat'ta misafirlerini ağırlayan Sarıkamış’ta; son yağışlarla kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı, bu hafta yeterli yağış alınması durumunda, sezonun Aralık 2023’te açılmasının planlandığı kaydedildi.

Sezonun erken açılmasını sabırsızlıkla bekleyen işletmeler, yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteyle en kaliteli hizmeti vermek için gayret gösterdiklerini de belirtti.

KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETREYİ BULDU

Kar kalınlığı 60 santimetreyi bulan kayak merkezinde sezon hareketliliği başlarken, otellerdeki doluluk oranları da artıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.