1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Sarıkamış'ta Tekvando Kursuna İLGİ
Sarıkamışta Tekvando Kursuna İLGİ

Sarıkamış'ta Tekvando Kursuna İLGİ

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu tekvando kursuna öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

A+A-

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu tekvando kursuna öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Beden Eğitimi öğretmeni Fatma Usta’nın antrenörlüğünü yaptığı, Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait Osman Yüce Kayak tesislerindeki otel’de kalan Afgan sığınmacılardan Muhammed Can’ın yardımcı olarak katıldığı tekvando kursuna çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Kurslara katılan çocuklar, gösterilen tekvando tekniklerini ilgiyle izleyip, uyguluyor.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekerlekli kayak, Kort tenis, Voleybol, Tekvando ve Halk oyunları olmak üzere beş branşta, 120 sporcu ile spor faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine Tekvando kursu açmaya karar verdik. Ayrıca haftanın 3 günü bayanlara yönelik step aerobik yapılmaktadır. Spor salonumuzda verilen tekvando kursuna yaşları 9 ile 19 arasında değişen yaklaşık 50 öğrenci katılıyor. Tekvando kurslarımız Beden Eğitimi öğretmeni Fatma Usta tarafından Kapalı Spor salonumuz da Çarşamba ve Cumartesi günleri saat:16:00’da başlıyor. İlçemiz Osman Yüce Kayak tesislerinin otelinde kalan Afgan sığınmacılardan Muhammed Can’da Tekvando kursunda Fatma hocamıza yardımcı oluyor. Kendisi bu sporu 10 yıl yapmış, tekvando da siyah kuşak sahibidir. Burada amacımız çocuklarımızın okul dışında kalan zamanlarını sokakta ve bilgisayar başında geçirerek, olumsuz alışkanlıklar edinmeleri önlemek, sosyal ve sportif faaliyetlerini artırmak için bu tür kurslarımızı düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Antrenör Fatma Usta ise, Tekvando’nun bilimsel çalışma metoduyla yönlenen mantık esasına dayalı bir spor oyunu olduğunu ifade ederek, “Tekvando eğitimi alan kişilerde, pratiği içerisinde gelişen bireysel öz kontrol becerisi gelişir. Tekvando, vücudun bir anda kasılıp gevşemesini, ani ve hızlı hareketini sağlar, zamanla kişiyi gerçek felsefesine ulaştırır. Doğal hareketlerin bir serisi olarak sürdürülen tekvando aktiviteleri bir yandan kişiye has moral gelişimi sağlarken öte yandan da reflekslerini mükemmelleştirerek kullanılabilir olmasına imkan tanır. Tekvando sporuna katılan bir kişinin, beden eğitimi ihtiyacı giderilir. Boyun, bel, sırt kasları gevşer ve ağrıları giderilir. Tüm vücuda esneklik kazandırılır. Tekvando zihinsel ve fiziksel faydaların yanında çok eğlenceli bir spor dalıdır” dedi.

Usta, öğrencilerin derslerine olan motivelerini artırmak, hem boş zamanlarını sporla geçirmelerini sağlamak için tekvando kurslarının çok faydalı olduğunu, tekvando kursunun çocukları gelişim ve etkileşim yaşlarında bilimin de desteklediği gibi spor ve sanat faaliyetlerine yönlendirmekle sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerini, beceri ve yeteneklerinin artmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca bu donanımlarla yetişen bir çocuğun, olayları izleyen değil yaşayan, tüketen değil üreten, kendine güven duyan bir kişilik kazanmış ve en önemlisi de sağlık problemlerinin önlenmiş olacağını söyledi.

Tekvando’nun zihni ve fiziki bir terbiye olduğunu belirten Muhammed Can da, “Sarıkamış’ı çok sevdim. Bütün gün boş oturmak yerine çocuklara faydalı olmak için buradayım. Bu sporu yaklaşık 10 yıldır yapmaktayım ve siyah kuşak sahibiyim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.