1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bugün Berat Kandili
Sarıkamış Şehitlerini On Binler ANACAK

Sarıkamış Şehitlerini On Binler ANACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı kampanya kapsamında Sarıkamış şehitlerini anmak için Kars'a 81 ilden 10 bin öğrenci gelecek.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı kampanya kapsamında Sarıkamış şehitlerini anmak için Kars'a 81 ilden 10 bin öğrenci gelecek.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen askerlerin bu yıl binlerce kişinin katılımıyla anılacağını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlattığı kampanya kapsamında Sarıkamış şehitlerini anmak için Kars'a 81 ilden 10 bin öğrenci gelecek" dedi.

Tepe, Kars Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 98 yıl önce Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına bu yıl çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Sarıkamış şehitlerinin bu yıl yoğun bir katılımla anılacağını belirten Tepe, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konuyla ilgili başlattığı kampanyanın devam ettiğini ifade etti.

Tepe, kampanya kapsamında 10 bin gencin Sarıkamış'a geleceğini vurgulayarak, "Bu gençlerimiz atalarının şehit olduğu topraklarda yürüyüş gerçekleştirecekler. Atalarını anacaklar. Bu bizim için çok önemli. Çünkü İzmir'den Edirne'ye, Hatay'a kadar Kars'ın farkındalığını o gençlerin zihninde oluşturacağız" dedi.

Kars'a gelecek gençlerin akıllarında Sarıkamış ile ilgili soru işareti bırakmak istediklerini anlatan Tepe, şunları kaydetti: "Gençlerimiz Cumartesi ve Pazar günleri burada kalacak. İmkanlarımız zorlayacağız ve konaklamalarını sağlayacağız. Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu anda rakamlar üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık yarısını otellerimizde, YİBO'larımızda barındırmaya çalışacağız. Bu konuda Sarıkamış ve Karslı hemşehrilerimizin de bir talepleri oldu. 'Bizler de onları evimizde ağırlayabiliriz' diyen hemşehrilerimiz oldu. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Bize destek olmak anlamında güzel bir talepte bulundular. İnşallah onlarla grubun önemli bir bölümünü ilimizde ağırlayacağız. Bir kısmında yataklı trenlerle gelecek onları da o şekilde ağırlayacağız."

Tepe, etkinlikler için davetiyelerin hazırlandığına dikkati çekerek, "Anma programlarına 3-4 bakanımızın katılımını bekliyoruz. İnşallah devlet büyüklerimiz olarak Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı davet edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.