1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu da Askıda Döner, Çorba ve Yemek
Sarıkamış Şehitleri Törenlerle ANILACAK

Sarıkamış Şehitleri Törenlerle ANILACAK

'Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Etkinlikleri' hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

A+A-

"Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Etkinlikleri" hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı'nın 3-6 Ocak tarihleri arasında "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" adlı etkinliği kapsamında hazırlıklar tamamlandı.

Anma programları öncesinde Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nce cadde ve sokaklar, Türk bayrakları, harekatı anlatan afişler ve resimli brandalarla donatıldı.

Haberin Devamı..

81 İLDEN 10 BİN GENÇ

90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'na 10 bin gençle birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ta tırmanacak.

Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine kısa süre kala hazırlıklarda devam ediyor. Etkinlikler 3 Ocak 2012 tarihinde Uluslararası Sarıkamış Sempozyumuyla başlayacak.

Bu yıl ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı, 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'na 10 bin gençle çok anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirecek. Tırmanışa, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ta eşlik edecek.

Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı'nın geleneksel hale getirdiği Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Etkinlikleri, bu yıl tarihi ve görkemli bir törene dönüştü. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yılki törenlerin koordinasyonunu üstlenerek Türkiye'nin 81 ilinden gelecek olan 10 bin gençle yürüyüş gerçekleştirilecek. Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenecek etkinlikler öncesinde hazırlıklar tamamlandı.

PROGRAM

03 Ocak 2013 Perşembe günü "Uluslar arası Sarıkamış Sempozyumu"

04 Ocak 2013 Saat 09.00'da Sarıkamış Şehitlerini Anma Tırmanışı (Türkiye Dağcılık Federasyonu) Allahuekber Dağları 'Tırmanışa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ta katılacak'

05 Ocak 2013 saat 14.00 Sarıkamış Kardan Şehit heykelleri açılışı, saat 14,15 Sarıkamış Harekatı Resim ve Materyal Sergisi açlışı, saat 15.30 Sarıkamış Şehitleri Özel Program.

06 Ocak 2013 Pazar saat 09.30 Bakanların katılımıyla "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşü yaklaşık 8 kilometre.

Saat 12.00 Sarıkamış Şehitlik Anıtı Tören ve etkinlikler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.