1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TBL Kura Çekimi Gerçekleştirildi
Şampiyonlar Ligi’nde Zafer Chelsea’nın

Şampiyonlar Ligi’nde Zafer Chelsea’nın

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-21 sezonu şampiyonu Chelsea oldu.

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-21 sezonu şampiyonu Chelsea oldu.

İki İngiliz devini karşı karşıya getiren final müsabakasında Chelsea, Manchester City'yi 1-0 yendi ve tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynatılması planlanan fakat pandemi koşulları nedeniyle Porto'daki Dragao Stadı'na alınan finalde Chelsea'ye zaferi getiren gol Kai Havertz'den (42') geldi. Chelsea'de Thiago Silva ilk yarıda, Manchester City'de Kevin De Bruyne ikinci yarıda sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı.

Premier Lig'de şampiyonluk unvanını Liverpool'un elinden alan Manchester City, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi finalinden boynu bükük ayrıldı.

Üçüncü finalde ikinci zafer

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü finalini oynayan Chelsea, ikinci kez sahadan şampiyonluk madalyasıyla ayrıldı.

Maviler daha önce 2008 yılındaki finali Manchester United'a penaltı atışları sonucunda kaybetmişler, 2012 yılındaki finali ise Bayern Münih karşısında penaltı atışlarıyla kazanmışlardı.

Tuchel ikinci denemede başardı

Ocak ayında başına geçtiği Chelsea'ye oynattığı futbolla beğeni toplayan Thomas Tuchel, ikinci kez final gördüğü Şampiyonlar Ligi'nde bu defa mutlu sona ulaşmayı başardı.

Tuchel, 2019-20 sezonunda PSG ile finale yükselmiş fakat şampiyonluğu Bayern Münih'e kaptırmıştı.

Guardiola'nın hasreti devam ediyor

Manchester City'yi beş sezonda üç kez Premier Lig'in zirvesine oturtan Pep Guardiola, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi tarihinde 3 şampiyonluğu bulunan antrenörler arasına katılma şansını geri tepti.

Bob Paisley (Liverpool), Carlo Ancelotti (Milan, Real Madrid) ve Zinedine Zidane (Real Madrid), Kupa 1'de 3'er şampiyonluğa sahip olan teknik direktörler. 

2009 ve 2011'de Barcelona ile mutlu sona ulaştıktan sonra finale yükselebilmek için 10 yıl bekleyen Guardiola'nın bu turnuvadaki üçüncü şampiyonluk hasreti devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.