Rus Barış Gücü, Karabağ’da Göreve Başladı

Rus Barış Gücü, Karabağ’da Göreve Başladı

Rusya Savunma Bakanlığı Rus Barış Gücü'nün Dağlık Karabağ'da belirlenen noktalarda resmen göreve başladığını duyurdu.

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı Rus Barış Gücü'nün Dağlık Karabağ'da belirlenen noktalarda resmen göreve başladığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Dağlık Karabağ'a konuşlandırılmaya başlanan Rus Barış Gücü unsurlarıyla ilgili brifing verildi. Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy sevkiyatla ilgili yaptığı açıklamada, "Rus Barış Gücü bugün itibarıyla Laçin koridoru ve geçici gözlem noktaları için Laçin-Lısogorskiy çiftliği yolunun bir kısmının kontrolünü aldı" dedi. Bölgede görev alan askerlerin nitelikleri ile ilgili de konuşan Rudskoy, tüm komutan düzeyindeki personelin Suriye deneyimi olduğuna vurgu yaptı. Azerbaycan ve Ermenistan tarafıyla devriye noktalarıyla ve gözlem noktalarıyla alakalı da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Rudskoy, bölgede çalışan personele İnsansız Hava Araçları ile destekler verileceğini söyledi.

16 gözlem noktasında faaliyet yürütülecek

Hat boyunca oluşturulan gözlem noktaları ile de bilgi veren Rudskoy, "Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmalara uyumu kontrol etmek için kuzey ve güney sorumluluk alanlarında 16 gözlem noktası kurulması planlanıyor. Bunlar, Dağlık Karabağ'daki temas hattı ve Laçin koridoru boyunca yer alacak. Bu noktalara ateşkes ihlalleri hakkında bilgi toplama, bu bilgileri barış gücü komutasına iletme, bunun yanı sıra transit trafiğin güvenliğini sağlama ve sivillere karşı yasa dışı eylemleri bastırma görevi verildi. Bu, barışçıl hayata erken geçiş ve mültecilerin dönüşüne katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Dağlık Karabağ'da Suriye metodu

Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye ile Rusya arasında anlaşmalar yapılmış ve bu anlaşmalar çerçevesinde tampon bölgelerde Rus askeri polisi devriyeler atmıştı. Bu metodun Dağlık Karabağ'da da uygulanacağını belirten Rudskoy bölgede Rus askeri polisi tarafından devriye yapılacağını söyleyerek, "Barışı koruma operasyonu alanında barışı koruma birliğinin parçası olan askeri polis birimleri de görev yapacak. Bu birlikler temas hattı boyunca devriye gezmeye, konvoylara ve yük taşınmasına eşlik etmekten sorumlu olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler