1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül Öldürüldü
Roboskî'de Acı 11'nci Yılında... 

Roboskî'de Acı 11'nci Yılında... 

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 19'u çocuk 34 kişi mezarları başında anıldı.

A+A-

Roboskî'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 11 yıl geçti.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Roboskî Katliamının 11'inci yılında katledilen 19'u çocuk 34 kişi, mezarları başında anıldı.

Anmaya katledilenlerin yakınları ellerinde yakınlarının fotoğraflarıyla katıldı. 

Bugün başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katliamın yıl dönümünde mezarlıkları ziyaret ederek bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişi için mezarları başında anma gerçekleştirildi.

Roboskîli aileler, anma öncesi hayatını kaybeden çocuklarının fotoğraflarıyla mezarlığa yürüdü.

Anmaya, Roboskîli aileler ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Nazmi Erinç Sağkan, bölge baro başkanları, milletvekilleri ve bölge kentlerinden gelen çok sayıda kişi katıldı.

Anmada söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bir konuşma yaptı. Buldan, "...faillerin ortaya çıkarılmaması, Roboski’nin üzerinin kapatılması Türkiye’de büyük bir ayıptır." dedi ve etkin soruşturma çağrısı yaptı.

Katliamda yakınlarını kaybeden HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, katliamdaki adaletsizliğe dikkat çekti ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan katliamın Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Bugün Ankara'da katliamın üzerine beton döküldü” dedi. 

Konuşmaların ardından hayatını kaybedenlerin mezarları başında dualar okundu. 

Anma, mezarlara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.