1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Roboski'de Acı 10'uncu Yılında...
Roboski'de Acı 10'uncu Yılında...

Roboski'de Acı 10'uncu Yılında...

Roboski’de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçti.

A+A-

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19'u çocuk 34 kişinin hayatının kaybetmesinin üzerinden 9 yıl geçti.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bugün başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katliamın yıl dönümünde mezarlıkları ziyaret ederek bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişi için mezarları başında anma gerçekleştirildi.

Roboskîli aileler, anma öncesi hayatını kaybeden çocuklarının fotoğraflarıyla mezarlığa yürüdü.

Anmaya, Roboskîli aileler ile DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DBP Saliha Aydeniz ve HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Nazmi Erinç Sağkan, bölge baro başkanları, milletvekilleri ve bölge kentlerinden gelen çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmaların ardından hayatını kaybedenlerin mezarları başında dualar okundu. Anma, mezarlara karanfil bırakılmasıyla sona erdi. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.