1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Borsa 7 Ayın En Yükseğinde
Resmi Gazete’de Yayımlandı.. 'Lokanta ve Kafeler'e KDV Zammı

Resmi Gazete’de Yayımlandı.. 'Lokanta ve Kafeler'e KDV Zammı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni KDV tebliği ile birlikte lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları değişti.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yer alan ibarelerde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yapılan bu değişiklikler, sektördeki işletmeleri ve tüketicileri yakından ilgilendiriyor.

Yiyecek- içecek satışı yapan işletmelerde geçerli olan KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 10'a ve yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasını içeriyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan KDV tebliği ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı; lokanta, kafe gibi yiyecek ve içecek satışı yapılan işletmelerde uygulanan KDV oranlarında düzenlemeye gitti.

Yapılacak değişikliğe göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 26 Nisan 2014 Tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde yer alan, 'yüzde 8' ibareleri 'yüzde 10', 'yüzde 18' ibareleri ise 'yüzde 20' olarak düzenlenecek.

1 MAYIS İTİBARİYLE YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Düzenlemeyle birlikte; kafe, lokanta, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları ve dışarıdan temin edilen ürünler için KDV oranı yüzde 10 olarak hesaplanacak. Aynı zamanda, internet üzerinden, telefonla ya da gel- al gibi yöntemlerle yapılan satışlarda da aynı KDV oranı uygulanacak.

Ayrıca; yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerin, iş yeri ruhsatı olmadan müşterilerine masa, oturma yeri, tezgah gibi alanlarda hizmet sunmaları durumunda, bu alanlarda gerçekleştirdikleri satışlar da ilgili kapsamda değerlendirilecek.

Tebliğin, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceği ve hükümlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yürütüleceği Resmi Gazete'de belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.