RedHack Terör Örgütü İlan EDİLDİ

RedHack Terör Örgütü İlan EDİLDİ

RedHack'in son olarak Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesini hacklemesi üstüne 'Kızıl Hackerlar' olarak bilinen grup resmen terör örgütü ilan edildi.

A+A-

RedHack'in son olarak Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesini hacklemesi üstüne "Kızıl Hackerlar" olarak bilinen grup resmen terör örgütü ilan edildi.

RedHack'in logosunda orak çekiç olduğunu ve bir manifestoya sahip olduğunu tespit eden savcılık, RedHack'in bu güne kadar gerçekleştirdiği sanal eylemleri bir liste halinde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı'na gönderdi.

Radikal gazetesinden İsmail Sağıroğlu'nun haberine göre, savcılık, uzmanlardan RedHack'in terör örgütü boyutuyla tekrar ele alınarak detaylı bir şekilde araştırılma yapılmasını istedi.

Gruba yönelik soruşturmanın bilişim suçlarıyla mücadele çerçevesinde yürütüldüğünü ve bu nedenle zanlıların yakalanmasının geciktiğini söyleyen emniyet kaynakları, RedHack'in terör örgütü kapsamına alınması halinde soruşturmanın seyrinin de değişeceğini belirtti.
Kızıl Hackerlar'ın sadece Türkiye sınırları içerisinde faaliyet göstermediğinin altını çizen kaynaklar, bu örgütlere yönelik sadece emniyetin çalışmalarının yeterli olmayacağını ifade ettiler.

RedHack'in Dışişleri Bakanlığı'nın sitesini hackleyip, yabancı diplomatların kimlik kartlarının imajlarını yayımlamasının ardından twitter hesabı da kapatılmıştı.

Bunun üstüne yeni bir twitter hesabı açan RedHack, savcılık tarafından "terör örgütü" ilan edilmelerini protesto etmek amacıyla #HepimizRedhackiz hashtagi oluşturdu. Hashtag kısa sürede Türkiye içinde "top trend"de ikinci sıraya kadar yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.