1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Unutulmayan Acı, HALEPÇE… 36 Yıldır Kapanmayan Yara!
Rakka Operasyonu Başladı

Rakka Operasyonu Başladı

Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’in defakto başkenti Suriye’nin Rakka kentine operasyon başlattı.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’in defakto başkenti Suriye’nin Rakka kentine operasyon başlatıldığını açıkladı.

IŞİD’in kontrolünde bulunan Suriye’nin Rakka kentinin kuzeyindeki Ayn İsa’da basın toplantısı düzenleyen Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Rakka’ya operasyon başlatıldığını açıkladı. SDG’nin açıklamasında operasyona "Fırat’ın Gazabı" adı verildiği ifade edilirken ABD’nin de havadan koruma desteği sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada, “Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı olarak, dünyanın başına bela olan terörün temsilciğini yapan IŞİD çetelerine karşı, sözde hilafetin merkezi olarak adlandırdıkları Rakka’ya karşı özgürleştirme hamlesi başlattığımızın müjdesini veriyoruz.”

Operasyonun dün gece itibarıyla başlatıldığı vurgulanırken, “Rakka operasyonu, DSG çatısı altındaki kahraman Kürt, Arap, Türkmen savaşçıları YPG/YPJ savaşçılarının ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlanacaktır” ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.