1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karsspor 2 - Çayelispor 2
Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü Kars ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

A+A-

Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü Kars ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kars'ta yıldönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde program düzenlendi. Program Emniyet Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenginin sunumuyla başladı.

İHA'nın haberine göre, programda konuşan Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, “Türk Polis Teşkilatı’nın 172’inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugün, bizleri yalnız bırakmayarak sevincimizi paylaşan herkese şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Toplum düzenin ve güvenliğinin sağlanması devletin en başta gelen görevidir. Bu amaçla 10 Nisan 1845’te kurulan polis teşkilatı, geçen süre zarfında, eğitim seviyesi, insan kaynakları, ulaştığı teknoloji yönünde örnek gösterilecek bir kuruluş haline gelmiş ve yeniliklere açık, halkımızın değişen beklentilerine cevap verebilecek çok önemli bir kurum imajı kazanmıştır” dedi.

Kars Emniyet Müdürlüğü personeli olarak halkımızın yanında serhat şehrimizin huzur ve güvenliği için görev başındayız diyen Karaduman, “Bizler, ilimizdeki sorunsuz güvenlik anlayışının sürdürülebilir olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, destek ve katkılarını bizlerden esirgememelerini diliyoruz” diye konuştu.

Kars polis teşkilatı olarak ülkemizin en huzurlu şehirlerinden birisi olan doğunun bu uygar kentinde sorunsuz güvenlik hizmetlerinin daha ileri seviyelere ulaştırılması için can siperhane bir biçimde görev yapmaya devam ettiklerini ifade eden Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, “Başta terör, asayiş ve kaçakçılık olayları olmak üzere vatandaşlarımızın günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilecek bütün olayların üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Kars polis teşkilatı olarak ülkemizin en huzurlu şehirlerinden birisi olan doğunun bu uygar kentinde sorunsuz güvenlik hizmetlerinin daha ileri seviyelere ulaştırılması için can siperhane bir biçimde görev yapmaya devam edeceğiz. Bu inaçla teşkilatımızın 172. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, devletimizin bekası milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve emekli mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyor, bütün mesai arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 172. Yıldönümü programı daha sonra Emniyet Müdürlüğü’nde devam etti. Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, burada tebrikleri kabul etti.

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 172. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, AK Parti kars İl Başkanı Adsem Çalkın, STK ve Dernek Başkanları, kurum amirleri ile emniyet mensupları katıldı.

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü

İlgili haberler...

Kağızman'da Polis Günü Kutlaması

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü Kağızman’da kutlandı. 

İstiklal alanında yapılan çelenk koyma töreninin ardından şehitlik ziyaret edilerek dualar okundu. Törene Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Çolpa, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıngaç, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sarıkamış'ta Polis Günü Kutlaması

Sarıkamış’ta Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Sarıkamış Hükümet Konağı önündeki meydanda yapılan törende, İlçe Emniyet Müdürü, Kamber Ruhi Yıldırım, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım, barış, huzur ve güvenliğin önemine değinerek, güvenliğin tam olarak tesis edilmediği yerlerde, ne eğitim, ne sağlık, ne de adalet hizmeti verilemeyeceğini, sanayi ve ekonominin de gelişemeyeceğini söyledi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 172 yıldır yüce Türk milletinin barış, huzur ve güvenliğini sağlamak için çaba sarf ettiğini belirten Yıldırım, “Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü olarak görevimiz, devlet hiyerarşisine mutlak itaat ederek disiplin içerisinde vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu uğurda bütün arkadaşlarımızla her türlü riski almaya hazırız. Gece gündüz sorumluluk bölgemizin her sokağında yaya ve motorize ekiplerimizle Sarıkamış halkının hizmetindeyiz. Bugüne kadar vazifesini yerine getirirken şehit olan polislerimizi minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Etkinliklere, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9’uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Feramuz Gündüz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından katılımcıların ziyaret ettiği Emniyet müdürlüğünde tebrikler kabul edildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın Polis Haftası Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Doğan, yayımladığı mesajında, “Ülkemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması noktasında olağanüstü gayretler sergileyen Türk Polis Teşkilatının 172’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Doğan, “İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin önemli bir kurumu olan emniyet teşkilatımız; vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi mesai kavramı gözetmeksizin layıkıyla yerine getirmektedir. Nitekim emniyet teşkilatımız, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimizle el ele, omuz omuza vererek hem ülkemiz genelinde hem de ilimizde görevini en iyi şekilde, kahramanca yerine getirmiş ve bu hain darbe girişimine geçit verilmeyerek bertaraf edilmiştir” diye konuştu.

Kars Valisi Rahmi Doğan, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Son yıllarda eğitime verilen önem, çağın gereklerine uygun teknolojik altyapısı, eğitimli kadrosu ve asırları aşan tecrübesi ile dünyanın en gözde güvenlik teşkilatlarından biri halinde gelen emniyet teşkilatımız, halkımızın da desteği ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da huzur ve güven içinde yaşamamızın en büyük teminatlarından biri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Polis Teşkilatının 172’nci kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutluyor, gerek 15 Temmuz’da gerekse terörle mücadelede ve görevini ifa ederken canlarını vatanımız için feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler ve emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar dilerim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.