1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde 'Polis Helikopteri' Düştü
Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde 'Polis Helikopteri' Düştü

Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde 'Polis Helikopteri' Düştü

Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis helikopteri Nurdağı ilçesinde kırsal alanda kaza kırıma uğradı. 

A+A-

Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis helikopteri Nurdağı ilçesinde kırsal alanda kaza kırıma uğradı. 

Helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk hayatını kaybetti, bir teknisyen yaralandı. 

PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; yaşamını yitiren pilotlar ve yaralı teknisyen, ekiplerin çalışması sonucu enkazdan çıkarılarak, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Kaza bölgesi jandarma tarafından güvenlik çemberine alınırken, uzman ekip çalışma başlattı.

Kaza, 22.49’da Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü yakınlarına meydana geldi. Hatay'daki görevine tamamladıktan sonra havalimanından Gaziantep Havalimanı'na gitmek için havalanan Havacılık Daire Başkanlığı’nda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk ile bir teknisyenden oluşan personelin bulunduğu polis helikopterinden, alınan bilgiye göre saat 22.49'da sinyal alınamadı. Helikopterle iletişim kesilmesinin ardından Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü sakinleri bir helikopterin düştüğü yönünde ihbarda bulundu. Bölgeye giden köylüler, yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta kaza kırıma uğrayan helikopterin enkazı ile karşılaştı.

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde 2 pilotun hayatını kaybettiği, teknisyenin ise yaralı olduğu belirlendi. İlk müdahalesi yapılan teknisyen, daha sonra ambulansla Gaziantep Şehir Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Ekiplerin çalışması ile pilot Gülen ile sözleşmeli pilot Öztürk'ün cenazeleri de enkazdan çıkarılarak aynı hastaneye götürüldü. Kaza bölgesi jandarma ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınırken, uzman ekipler çalışma başlattı.

KAZA HABERİNİ BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Polis helikopterinin kaza kırıma uğradığını ilk olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyurdu. Bakan Yerlikaya, bir polis helikopterinin Antep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkisinde kaza kırıma uğradığını ve 2 pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSİMLERİ AÇIKLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Antep’te helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu hayatını kaybeden 2 pilot için taziye mesajı yayınladı. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, kazada hayatını kaybeden Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'e Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Polis helikopterinin kaza kırıma uğramasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada başsağlığı mesajı iletti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.