1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Peta, Rınglıng Brothers Sirki'ni Protesto Etti
PKK, 4 Noktayı Irak Ordusuna Devretti

PKK, 4 Noktayı Irak Ordusuna Devretti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Mahmur ilçesine bağlı Karaçok Dağı'nda PKK, 4 askeri noktayı Irak ordusuna devretti.

A+A-

Irak'ın Kürdistan bölgesinde bulunan Mahmur ilçesine bağlı Karaçok Dağı'nda PKK, 4 askeri noktayı Irak ordusuna devretti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Mahmur ilçesine bağlı Karaçok Dağı'nda PKK, 4 askeri noktayı Irak ordusuna devretti.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği habere göre;  devir, önceden yapılan bir anlaşma çerçevesinde ve 'üçüncü bir tarafın aracılığıyla' PKK ile Irak ordusu arasında gerçekleştirildi. 

ANLAŞMA DOĞRULANDI

Ajanlara konuşan bir Irak ordu yetkilisi, Mahmur Kampı'nı gözetlemek ve korumak için daha önce inşa edilen dört kontrol noktasının Iraklı güçlere iade edildiğini bildirdi. 

Peşmerge Güçleri’nden bir yetkili de devir işleminin yapıldığını doğrulayarak, "Bu dört nokta anlaşmaya göre devredildi. Bu adım (Mahmur) kampın Irak hükümetinin kontrolüne geçmesinin başlangıcıdır" dedi.

HPG de konuyla ilgili bir açıklama yaparak bölgeden çekildiklerini duyurmuştu.

HPG’DEN ÇEKİLME AÇIKLAMASI

PKK’nin üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, çekilmeye ilişkin açıklama yapmıştı.

Karayılan, “HPG olarak oradaki askeri gücümüzü çekme kararı aldığımızı paylaşmak istiyorum. Bir süre önce oradaki gücümüzün bir kısmını çektiğimizden haberdarsınız. Şimdi de orada kalan diğer yoldaşlarımızı çekmek istiyoruz. Kuşkusuz hiç kimse bu konuda bizden bir talepte bulunmamıştır; bizler hareketin yönetimi olarak tartıştık ve böylesi bir karara vardık. Bu şekilde oradaki askeri gücümüzü geri çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Mahmur kampı, 1998 yılında Türkiye'deki Kürt kentlerinden gelen mülteciler için Mahmur'un doğusunda Karaçok Dağı'nın eteklerinde inşa edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.