1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Turizme Yönelik Tesislerin Alanlarında İnceleme
Pervin Buldan'dan Akşener'e Tepki

Pervin Buldan'dan Akşener'e Tepki

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener hakkında ismini vermeden "Her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş" diye konuştu.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener hakkında ismini vermeden "Her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, partisinin Ardahan’da düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

Kars havaalanında partililer tarafından karşılanan Buldan ve beraberindekiler karayoluyla Ardahan’a geçti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Ardahan’da halkla buluştu.

Ardahan'da esnaf ziyaretinde bulunan Buldan, HDP il binası önünde halka hitap etti.

buldan-001.jpeg

buldan.jpeg

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meral Akşener için, "Bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir" ifadelerini kullandı.

KORKTUKLARININ GÖSTERGESİ

PolitiKARS'ın MA'dan derlediği bilgilere göre, iktidarın HDP'yi baskı altına almak istediğini belirten Buldan, "HDP'yi kriminalize etmek, siyaset arenasının dışına itmek ve çalışmaktan yoksun bırakmak. Fakat gittiğimiz her yerde görüyoruz ki; halkımız kararlı, cesaretli ve her yerde teveccühünü, samimiyetini ve kararlı duruşunu ortaya koyuyor. Kapatma davası; bir kumpas davasıdır. Bizden, siyasetimizden korktukları için HDP'ye kapatma davası açtılar. Kobani, kumpas davasıdır. Türkiye'de bir dönem siyaset yapan, Türkiye'nin siyasetini belirleyen önemli aktivistleri, şu an o davada yargılıyorlar. Bu da AKP-MHP koalisyonunun HDP ve HDP geleneğinden ne kadar çok korktuklarının bir göstergesidir" dedi.

Altılı Masa'ya ilişkin de konuşan Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik isim vermeden şunları söyledi: "Altılı Masa'nın kadın bir başkanı var; her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş. Nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. Bu 6'lı masadaki kadın başkanın, son grup toplantısında yaptığı açıklamalar, bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir."

Buldan HDP'nin demokrasi, insan hakları ve adalet mücadelesi verdiğini, iktidarın ise ülkeyi kutuplaştırdığını ifade etti. 

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 9 Kasım’daki grup toplantısında AK Parti'nin heyetinin Anayasa değişikliği teklifi için TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Akşener, açıklamasında şunları söylemişti: "Eğer ki şimdiye kadar Sayın Erdoğan’a iktidarı müjdeleyen şey açılım süreci olsaydı; geçtim HDP’yi, bugün, PKK’yla müttefik olurdu. Biliyorsunuz, uzun zamandır AK Parti cenahı akıllarınca bizleri, HDP ile gizli ittifak kurmakla itham ediyordu. Bazı HDP’liler de bu açıklamaları tebessümle karşılayıp, bizi faşistlikle, faili meçhulcülükle suçlayacak kadar alçalıyordu. E tabi, Allah büyük. İYİ Parti’yi yaftalayanlarla İYİ Parti’yi izole etmeye çalışanlar, nihayet aynı kampta buluştu. Resim iyice netleşti, saflar belli oldu. AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için, sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar. Yaaa görüyor musunuz? Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi. Bu saatten sonra kimse, milletimize vatan-millet-beka tiratları atmaya kalkmasın. Hele demokrasi, barış ve müzakere hamasetine hiç başvurmasın. Bu makyavelist görüşme vesilesiyle artık takke düşmüş, kel görülmüştür. Bu kadar açık." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.