1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Pep Guardiola'dan Kırılması Zor Rekor
Pep Guardiola'dan Kırılması Zor Rekor

Pep Guardiola'dan Kırılması Zor Rekor

Manchester City'de şampiyonluğa ulaşan Pep Guardiola, İspanya ve Almanya'nın ardından İngiltere'de de üst üste 3. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

A+A-

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, dün Arsenal'in Nottingham Forrest deplasmanındaki maçı kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti. Bununla birlikte Manchester City ve teknik direktör Pep Guardiola üst üste 3. kez Premier Lig'de şampiyon oldu.

Manchester City, aynı zamanda son 6 sezonda 5. kez şampiyonluğu kazandı ve toplamda 9. kez Premier Lig'de mutlu sona ulaştı. 

GUARDIOLA'NIN REKORU

Guardiola bu şampiyonlukla, kırılması zor bir rekora daha imza attı. Katalan teknik adam, İspanya, İngiltere ve Almanya liglerinde üst üste 3 kez şampiyon olabilme başarısı gösterdi.

pep-guardiola.jpg

Teknik direktörlük kariyerine Barcelona'da başlayan Guardiola, 2009'dan 2011'e kadar üst üste 3 sene La Liga'yı kazandı.  52 yaşındaki teknik direktör, Bayern Münih döneminde de 2014 ve 2016 yılları arasında üst üste 3 kez Bundesliga şampiyonluğu kazandı. 

Son olarak City'nin başında bir kez daha aynı başarıyı tekrarlayan Guardiola, 3 büyük ligde 3 farklı takımla üst üste 3 şampiyonluk kazanan ilk teknik direktör oldu. 

Pep Guardiola, teknik direktörlük kariyerindeki 14 sezonun 11'inde lig şampiyonluğu yaşadı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.