1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paris Suikastları Sanığı Ömer Güney Öldü
Paris Suikastları Sanığı Ömer Güney Öldü

Paris Suikastları Sanığı Ömer Güney Öldü

PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i öldüren ve tutuklanan Ömer Güney'in öldüğü bildirildi.

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile yöneticilerinden Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i öldüren ve tutuklanan Ömer Güney'in, "beynindeki rahatsızlığından dolayı" tedavi gördüğü Pitie Salpetriere Hastanesi'nde Cumartesi sabahı 34 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

PKK’yi 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa’daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, 9 Ocak 2013 günü Fransa’nın başkenti Paris’te öldürüldü.

Üç ismin öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Ömer Güney, Paris'teki bir cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Ömer Güney'in yargılanmasına kesin olmamakla birlikte 23 Ocak - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında Paris Ağır ceza mahkemesinde duruşmasının başlayacağı söyleniyordu.

Ömer Güney'in Paris'te tedavi gördüğü Pitie Salpetriere Hastanesi'nde Cumartesi sabahı 34 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.