1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Iğdır Belediyesi İtfaiye Aracı ALDI
Pardon, Cezanız Yanlış HESAPLANMIŞ!

Pardon, Cezanız Yanlış HESAPLANMIŞ!

Kars'ta 3'üncü yargı paketinden yararlanarak serbest bırakılanlar, savcılığa çağrılarak tekrar tutuklanıyor.

A+A-

Kars'ta 3'üncü yargı paketinden yararlanarak serbest bırakılanlar, savcılığa çağrılarak tekrar tutuklanıyor. Tutuklanmaya gerekçe ise "cezaların yanlış hesaplanması" gösteriliyor.

Kars'ta 3'üncü yargı paketinden yararlanarak serbest bırakılan yurttaşların tek tek savcılığa çağrılarak, tekrar tutuklandığı belirtildi.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberinde, BDP Kars İl eski yöneticisi Turgut Taşkıran, 28 Ocak'ta savcılığa çağrılarak, ifadesi alındıktan sonra tutuklanmıştı. Yaklaşık 3 yıl "Örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklu kalan Taşkıran, Ağustos ayında 3'üncü yargı paketi kapsamında serbest bırakılmıştı.

28 Ocak'ta savcılığa çağrılan Taşkıran, "Cezanız yanlış hesaplanmış" denilerek, aynı davadan tekrar tutuklanarak, Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. Bugün ise, 17 ay "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla cezaevinde tutulan ve 2 ay önce 3'üncü yargı paketinde faydalanarak serbest bırakılan BDP Kars İl Örgütü üyesi Tanju Kaya da savcılığa çağrıldı. Savcılığa çağrılan Kaya'nın da savcılıkta, "Cezanız yanlış hesaplanmış" denilerek, Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaların kimler tarafından yanlış hesaplandığı sorusunu yanıtsız bırakarak, konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.