Pamuka Légion dHonneur NİŞANI

Pamuk'a Légion d'Honneur NİŞANI

Yazar Orhan Pamuk'a Fransa Liyakat Nişanı Légion d'Honneur verildi.

A+A-

Légion d'Honneur'ü Orhan Pamuk'a veren Fransa Kültür Bakanı Aurélie Filippetti, Pamuk'un "tarz özgürlüğüne" ve "hoşgörüsüzlüklere karşı mücadelesine" dikkat çekti.

Yazar Orhan Pamuk'a Fransa Liyakat Nişanı Légion d'Honneur verildi.

Ödülü Pamuk'a veren Fransa Kültür Bakanı Aurélie Filippetti, Pamuk'un "tarz özgürlüğüne" ve "hoşgörüsüzlüklere karşı mücadelesine" dikkat çekti. Pamuk'u "öncü bir yazar" ve "ebedi bir yenilikçi" olarak tanıttı.

Filipetti, "Tüm hoşgörüsüzlüklere, fanatikliklere, tutuculuğa, baskılara ve dışlananların horgörülmesine karşı mücadelenizi hep sürdürdünüz" diye konuştu. Pamuk'u "yazdığı İstanbul hikayeleri nedeniyle Victor Hugo'ya, hikayesini de Sefilller'e" benzettiğini ifade etti.
Geçen hafta Sonning Ödülünü almıştı

Pamuk, hafta sonu Louvre Müzesi'nde eserleri hakkında bir toplantıya, "Öteki Şeyler" adlı kitabıyla ilgili bir konferansa katılmış, yeni kitabı ''Şeylerin Musumiyeti''nin tanıtımını da Paris'te yapmıştı.

2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Pamuk, geçen hafta da Kopenhag Üniversitesi Rektörü Ralf Hemmingsen'in elinden Danimarkalı yazar ve redaktör C.J.Sonnifg adına verilen Sonning Ödülü'nü almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.