1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eskişehir Daha Da Yeşilleniyor
Özlem Zengin Paylaşımı Yapan Avukat Tutuklandı

Özlem Zengin Paylaşımı Yapan Avukat Tutuklandı

Sosyal medyada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e ilişkin sözleri nedeniyle gözaltına alınan avukat Mert Yaşar, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

A+A-

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Mert Yaşar, “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamasıyla tutuklandı.

 "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Mert Yaşar’ın basın savcılığınca ifadesi alındı. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre, Yaşar daha sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Yaşar'ın tutuklanmasına karar verildi. 

Ne olmuştu?

Cezaevinde "çıplak arama" yapıldığı eleştirilerini reddederek "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" sözleriyle tepki toplayan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar, bebekli kadınlar cezaevinde var' demek için" açıklamasını yapmıştı. 

Twitter'da tepki toplayan Zengin'e avukat Mert Yaşar da tepki göstermiş, bir tweet atmıştı. Yaşar, Özlem Zengin'in bir paylaşımını d alıntılayarak yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı?” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yaşar için yargı organlarına, "Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu haysiyetsizlik karşısında acaba muhalefet ne yapacak? Kuvvetle muhtemel kafasını kuma gömecek. Takipçisi olacağız" diye seslenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili resen soruşturma başlatmış, Yaşar, 22 Şubat akşamı Eyüpsultan'daki evinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Yaşar, çıkarıldığı savcılıkça tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.