Özgür Gündem Yazarı Aslı Erdoğan Gözaltında

Özgür Gündem Yazarı Aslı Erdoğan Gözaltında

Özgür Gündem yazarı Aslı Erdoğan'ın evi dün akşam basıldı. Erdoğan gözaltına alındı.

A+A-

Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan gözaltına alındı.

Kapatılan Özgür Gündem'in Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan’ın evi dün akşam saatlerinde polis tarafından basıldı.  

Evi aranan Aslı Erdoğan daha sonra gözaltına alındı. Erdoğan’ın hangi karakolda olduğu henüz bilinmiyor.

Aslı Erdoğan hakkında

Amerikan Robert Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim gördü. Yüksek lisansını CERN (Conseeil Europeen pour la Recherche Nucleaire)’de hazırladı. Rio de Janeiro’da başladığı fizik doktorasını yarıda bırakarak yazmayı seçti. 1994 ‘te ilk kitabı yayımlandı.

1997’de Deutsche Welle’nin düzenlediği yarışmada Tahta Kuşlar adlı öyküsüyle birincilik ödülü aldı, bu öykü dokuz dile çevrildi. Kırmızı Pelerinli Kent romanı Gyldendal Yayınları’nın (Norveç) Marg –omirilik— serisine seçildi. 2005’te “Hayatın Sessizliğinde” Dünya Yayınları tarafından yılın kitabı seçildi. Hayatın Sessizliğinde’den bir bölüm Piccola Tiyatrosu’nda Serra Yılmaz tarafından seslendirildi, dans tiyatrosu ve baleye uyarlandı. Mahpus adlı öyküsü Fransa’da filme çekildi.

“Mucizevi Mandarin” ile Yunus Nadi Öykü Ödülü’nde üçüncülüğe, “Taş Bina” ile 2010 Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık görüldü. 2011’de Lillehammer Festivali’nin ana konuşmasını yaptı. 2012’de Zürih Şehir Yazarı seçildi. Son olarak ’Ord i Grenseland Prisen—Sınırda Sözcükler Ödülü’ ödülünü kazandı.

Aslı Erdoğan, Radikal’de başladığı köşe yazarlığına Özgür Gündem’de devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.