1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Sınır'ın 8.nci Bölümü YAYINLANDI
Özdemirin Çinde İşbirliği ÇAĞRISI

Özdemir'in Çin'de 'İşbirliği' ÇAĞRISI

CHP Kars Milletvekili Adayı Saffet Özdemir, Çin'in Ningxia Hui Özerk Bolgesinin Başkenti Yinchuan'da düzenlenen 'Çin-İslam Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Zirvesine', de katılarak bir konuşma yaptı.

A+A-

CHP Kars Milletvekili Adayı Saffet Özdemir, Çin’in Ningxia Hui Özerk Bolgesinin Başkenti Yinchuan’da düzenlenen “Çin-İslam Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Zirvesine”, de katılarak bir konuşma yaptı.

Çin’de ki müsluman nüfusun yoğun olarak yaşadığı, Ningxia Hui Özerk Bolgesinin Başkenti Yinchuan’da 10-12 Eylul 2012 tarihlerinde düzenlenen “Çin-İslam Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Zirvesine”, Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve CHP 24. Dönem Kars Milletvekili Adayı Saffet Özdemir de katılarak bir konuşma yaptı.

Dünyanın 65 ülkesinin devlet ve hükümet temsilcilerinin, valilerin, belediye başkanlarının, STK temsilcilerinin ve Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin büyükelçilerinin de katıldığı toplantının açılış töreninde konuşan 9 yabancı konuşmacıdan biri olan Saffet Özdemir; “Doğu ve Batı ülkeleri arasındaki ekonomik, sosyal ve ticeri ilişkilerin gelişmesinin dünya barışına hizmet edeceğini ve bu manada Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunun “demir ipek yolu” olarak tarihe yeniden damgasını vuracağını, Bu demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte Türkiye ve özellikle Kars’a yatırım yapacak Çinli ve diğer ülke yatırımcılarının ürettikleri malları daha rahat ve etkin olarak tüm dünyaya satabileceklerini, Doğu ülkeleriyle İslam ülkeleri arasında Avrupa Birliği veya NAFTA benzeri bir ortaklığın kurulmasının doğu dünyası ile batı dünyası arasındaki ticari ve ekonomik dengesizliğin kapanmasına yardımcı olacağız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta barış dünyada barış” özdeyişini dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce katılımcıya hatırlatan Saffet Özdemir; dünyadaki ekonomik dengesizliklerin ve sömürü düzeninin ic ve dış çatışmaların temel sebebi olduğunu ve dünyanın sınırlı nimetlerini herkesin hakça ve adil olarak paylaşmasının gerektiğine işaret etti. Toplam 20 dakika süren konuşmasını tüm dinleyicilerin yoğun alkışlarıyla tamamlayan Saffet Özdemir’e Ningxia Özerk Yönetimi Halk Meclisi Başkanı tarafından plaket verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.