1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çiçek Açtı
Oyumu Nerede Kullanacağım? TIKLA Öğren...

Oyumu Nerede Kullanacağım? TIKLA Öğren...

16 Nisan Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek. Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak referandumda seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacağına ilişkin liste erişime açıldı. Peki 2017 YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır?

A+A-

Referandum için geri sayım başladı.

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek referandumda seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacağına ilişkin liste vatandaşların erişimine açıldı.

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesine giren vatandaşlar, kimlik numaralarıyla sorgulama yapabilecek, hangi okul ve sandıkta oy kullanacağını görebilecek.

YSK'nın halk oylaması için hazırladığı seçim takvimine göre de 17 Mart'tan itibaren seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımına başlanacak.

Yurt içinde 16 Nisan Pazar günü, yurt dışında ise 27 Mart-9 Nisan tarihlerinde oy kullanılacak. Seçim araç ve malzemeleri, dış temsilcilikler ve Türkiye arasında diplomatik kargo ya da kurye yöntemiyle ve mümkün olan yerlerde Türk Hava Yolları (THY) vasıtasıyla, belirlenen temsilciliklerde ve aşamalarda kiralanacak uçakla, yurt içinde PTT Kargo veya THY vasıtasıyla taşınacak.

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen sorgulama için linke yukarıda yer alan tıklayarak T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurması gerekiyor.

Bu işlem için son tarih 26 Şubat 2017 idi. Nüfus kütüğü kaydı oluştururken adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmanız gerekiyor.

REFERANDUM TAKVİMİ

11 MART

Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulaları basılacak, basımı tamamlandıkça plan dahilinde dağıtılacak. Gümrük kapılarında kullanılacak araç ve gereçler ilgili seçim kurullarına gönderilmeye başlanacak.

27 MART

Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine başlanacak.

30 MART

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin YSK'ya bildirilmesinin son günü olacak. Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanı'nın yapacağı konuşmalar için yayın zamanı ve sırası tespit edilecek.

31 MART

Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından ad çekilecek.

9 NİSAN 

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak.

12 NİSAN

İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

15 NİSAN

Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

16 NİSAN

Oy verme günü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.