1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Açlık Grevi’nde Yaşamına Son Verdi
OYAK Güvenlike Danıştay OPERASYONU

OYAK Güvenlik'e Danıştay OPERASYONU

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiğine dair TÜBİTAK ve Emniyet tarafından hazırlanan raporların ardından, OYAK Güvenlik A.Ş.'nin Ankara ve İstanbul bürolarına operasyon düzenlendi.

A+A-

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiğine dair TÜBİTAK ve Emniyet tarafından hazırlanan raporların ardından, OYAK Güvenlik A.Ş.'nin Ankara ve İstanbul bürolarına operasyon düzenlendi.

Danıştay saldırısı sırasında güvenlik kameralarındaki kayıtların silinmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde İstanbul ve Ankara'da bulunan OYAK Güvenlik A.Ş. merkezlerinde arama başlatıldı.

Savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülen soruşturmada dokuz kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılırken Ordu Yardımlaşma Kurulu (OYAK) Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'un da ofisinde arama yapılıyor.

"TÜBİTAK ve Emniyet kayıtların silindiğini söyledi"

Radikal gazetesinde yer alan habere göre, soruşturma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiğine dair tarafından rapor hazırlanmasıyla başlatıldı.

TÜBİTAK'ın raporunun ardından soruşturma başlatan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, güvenlik kameralarına ait hard diskleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi.

Hard diskleri inceleyen emniyet, geçtiğimiz günlerde savcılığa gönderdiği raporda Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı hard disklerin bir bölümünün geri döndürülemez şekilde silindiğini belirtti.

Bunun üstüne gözler Danıştay'ın güvenliğinden sorumlu OYAK Güvenlik A.Ş.'ye döndü.

"Operasyon tahmin ediliyordu"

OYAK'la ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi öğretim üyesi Dr. İsmet Akça, Ergenekon operasyonu kapsamında OYAK Güvenlik A.Ş.'ye yapılan baskını bianet'e değerlendirdi.

"Ergenekon operasyonu her ne kadar enteresan şekilde ilerlese de bu operasyonun OYAK'a sıçrayacağı tahmin ediliyordu" diyen Akça, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu'na OYAK'la ilgili hem kurum içinden hem de dışından çok sayıda şikayet ulaştığını ifade etti.

Dilekçe Komisyonu'nun OYAK'la ilgili olarak kendisinden de iki hafta önce görüş aldığını söyleyen Akça, Komisyon'un yakında OYAK'la ilgili bir rapor hazırlayacağını belitti.

"OYAK imtiyazlarını kaybedecektir"

Danıştay Davası'nın, Ergenekon Operasyonu'nun ayrı mesele olduğunun altını çizen Akça, ordunun OYAK gibi büyük bir holdinge sahip olması meselesinin yarattığı komplikasyonların daha fazla kamuoyuna taşınacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

* OYAK meselesinde pek çok komplikasyon var. Burada hukuki mi, siyasi mi bir süreç işleyecek bilmiyorum. Kanunla kurulmuş bir yapılanmadan söz ediyoruz ve mecliste kanun çıkarma şansına sahip iktidarın rahatlıkla müdahale edebileceği bir yapı.

* Ayrıca Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürdüğü bir dava var. Önümüzdeki günlerde OYAK daha fazla gündemimize gelerek imtiyazlarını yavaş yavaş kaybedecektir.

Ne olmuştu?

17 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan tarafından Danıştay 2. Dairesi'nde gerçekleştirilen saldırıda Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden ve Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybederken üç üye yaralanmıştı.

Alparslan Arslan, Ergenekon Davası ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırı davasından yargılanmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.