1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Osmangazi Üniversitesi Rektörü İstifa Etti
Osmangazi Üniversitesi Rektörü İstifa Etti

Osmangazi Üniversitesi Rektörü İstifa Etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde dört kişiyi öldüren Volkan Bayar’ı koruduğu ortaya çıkan Rektör Hasan Gönen istifa etti.

A+A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisinin üç akademik ve bir idari personeli öldürmesinin ardından üniversite rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen  2011 yılından beri sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Gönen, cinayetlerin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin makamında basın toplantısı düzenledi. 

Konuşmasında öldürülenler için başsağlığı diledi, “Devletimizin bekası, soruşturmanın selameti ve üniversitem başta olmak üzere devlet kurumlarımızın yıpratılmaması adına görevimden istifa ediyorum" dedi.

“Henüz acımız tazeyken kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak örgütlü, planlı, gerçekdışı ithamlara cevap vermek durumunda olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Ülkemizin terörle mücadelesinde aldığı kararları töhmet altında bırakan kamu kurum ve kuruluşları ile yöneticileri yıpratmayı amaçlayan kişi ve davranışları kabul edilemez buluyor şiddetle kınıyoruz. Bu elim olaya sebep olan katili de lanetliyoruz.”

Ne olmuştu?

Meşelik Kampüsü’nde araştırma görevlisi Volkan Bayar, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Mikail Yalçın, Eğitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özmutlu, Doktora Öğretim Üyesi Serdar Çağlak ve Araştrıma Görevlisi Yasir Armağan’ı 5 Nisan’da silahla öldürdü. Bayar tutuklandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırı sonrası yaptığı açıklamada Volkan Bayar’ın akademik personel hakkında daha önce "FETÖ'cü" diyerek sözlü tacizde bulunduğunu ve hakkında soruşturma sürdüğünü söyledi.

Üniversite, hayatını kaybedenlerin Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Mikail Yalçın, Eğitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özmutlu, Doktora Öğretim Üyesi Serdar Çağlak ve Araştrıma Görevlisi Yasir Armağan olduğunu açıkladı.

osmangazi-rektor.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.