1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ'den Veteriner Cerrahi KONGRESİ
‘Doğa Dostu’ Önder Cırık, Depremde Hayatını Kaybetti

‘Doğa Dostu’ Önder Cırık, Depremde Hayatını Kaybetti

Kars merkezli KuzeyDoğa Derneği kurucu üyelerinden Önder Cırık (43), Maraş merkezli depremde Adıyaman’da kaldığı otelin yıkılan enkazında kalarak hayatını kaybetti.

A+A-

Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Adıyaman’daki Isias Hotel’in enkazında “Doğa dostu” rehber Önder Cırık da hayatını kaybetti.

Birçok doğa koruma projesinde yer alan Cırık, memleketi Mersin’de toprağa verilecek. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin en şiddetli hissedildiği şehirlerden biri Adıyaman’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sporcuların da bulunduğu Isias Hotel’in enkazında; 43 kişilik rehber grubunda yer alan, Türkiye’nin birçok bölgesinde doğa dernekleri ve projelerinde görev yapan rehber Önder Cırık'ın cansız bedenine ulaşıldı. 

DOĞA DOSTU

“Doğa dostu” olarak da bilinen Cırık’ın ölümü, tüm doğa dernekleri ve doğaseverlerde büyük üzüntüye neden oldu.

Doğu Karadeniz ve Kars, Ardahan, Iğdır başta olmak üzere Türkiye’de birçok bölgede doğa koruma, sürdürülebilir kalkınma, biyokültürel turizm ve yaban hayat araştırmaları üzerine çalışmalar yapan Cırık, “Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) – Deniz Hastanesi”, “Yaban Acil”, “Bozayının İzinde Sarıkamış”, “Sulak” isimli doğa belgesellerinin metin yazarlığını da yaptı.

Cırık, kurucu üyelerinden biri olduğu Kars merkezli Kuzey Doğa Derneği'nde çalışmalarını sürdürüyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.