1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Öğrenci Gözaltıları Protesto EDİLDİ
Öğrenci Gözaltıları Protesto EDİLDİ

Öğrenci Gözaltıları Protesto EDİLDİ

Kars'ta önceki gün 8 farklı adrese yapılan operasyonda 7 Kafkas Üniversitesi öğrencinin gözaltına alınması, arkadaşları tarafından protesto edildi.

A+A-

Kars’ta önceki gün 8 farklı adrese yapılan operasyonda 7 Kafkas Üniversitesi öğrencinin gözaltına alınması, arkadaşları tarafından protesto edildi.

Protestocu öğrenciler, ağızlarına siyah bant yapıştırdı ve arkadaşlarının serbest bırakılması için beş dakikalık oturma eylemi yaptılar.

Kars Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne bağlı ekipler, önceki gün birçok eve sabah saatlerinde baskın düzenlemişti.

Kars Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yapılan baskınlarda Kars merkezde Serhat Kültür Sanat Derneği üyesi ve Kafkas Üniversitesi öğrencileri Özcan Çınar, Sebahattin Erdemci ve Berivan İlkkaya'nın da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Bugünde aynı derneğin üyesi yaklaşık 200 öğrenci, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il merkezinde bir araya geldi. Aralarında BDP il yöneticilerinin de bulunduğu derneğin üyeleri, ağızlarına siyah bant yapıştırarak alkışlar eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At heykeli önünde toplandılar.

Burada Serhat Kültür ve Sanat Derneği adına okunan basın açıklamasında önceki gün gözaltına alınan yedi arkadaşının serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklamasının ardından da öğrenciler ve BDP’liler 5 dakikalık oturma eylemi yaparak tekrar BDP Kars il merkezine “Baskılar bizi yıldıramaz” şekilde slogan atarak geri döndüler.

Kültür ve Sanat Derneği adında okunan basın açıklamasında, “Bu arkadaşlarımızın dosyaları gizli tutulduğu gerekçesi ile iki gündür hukuksal dayanağı ve delili olmadığı halde gözaltında tutulmaktalar. Bizler demokrat yurt sever öğrenciler olarak arkadaşlarımızın hemen serbest bırakılmasını istiyoruz. Yine bu baskıların bizleri yıldıramayacağını, her zaman ve her alanda demokratik taleplerimizi demokratik yollarla dile getireceğimizi belirtiyor ve baskıların bizi yıldıramayacağını haykırıyoruz.” denildi.

Haberin Uzantısı

GÖZALTINDAKİLER SERBEST BIRAKILDI

Kars'ta 8 ayrı noktaya düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 7 üniversite öğrencisi serbest bıraklıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde 8 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 üniversite öğrencisi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Adiliye'ye sevk edilen ve Cumhuriyet savcısına ifade veren 7 kişi daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.