1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazeteci Hakan Yoloğlu’nun Acı Günü
Öcalan Ailesiyle Telefonda Görüştü

Öcalan Ailesiyle Telefonda Görüştü

İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan bugün ailesi ile bir telefon görüşmesi yaptı.

A+A-

İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan bugün ailesi ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Asrın Hukuk Bürosu, İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle: “İmralı Adası’nda tutulan müvekkillerimiz Sayın Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın aileleri bugün (27.04.2020) bulundukları yerlerdeki Savcılıklar aracılığıyla müvekkillerimizle birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

21 YIL SONRA İLK TELEFON GÖRÜŞMESİ

Yaşanan gelişmeler sonrası Öcalan, 15 Şubat  1999 yılından bu yana tutulduğu İmralı'da ilk kez ailesiyle telefonda görüşme gerçekleştirebildi. Yine İmralı’da tutulan Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’da İmralı'ya “sekreterya” olarak gittikleri 15 Mart 2015'ten bu yana yakınlarıyla ilk defa telefon görüşmesi gerçekleştirebildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler