1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Müzik | Tara Mamedova'dan Yeni Albüm
Müzik | Tara Mamedova'dan Yeni Albüm

Müzik | Tara Mamedova'dan Yeni Albüm

Tara Mamedova'nın “Giran” (Ağır) adlı albümünün ilk şarkısı "Xewna Giran" (Ağır Rüya) tüm dijital platformlarda yerini aldı.

A+A-

Tara Mamedova bir yıllık çalışmanın sonunda “Giran” (Ağır) adlı albümünün ilk şarkısını yayınladı. Birçok eserin olduğu albümün ilk şarkısı olan Xewna Giran” (Ağır Rüya) tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Tara Mamedova, Giran albümü için ''Bir yıl süren bu çalışma ile hayatıma yeni bir güneş doğdu diyebilirim” diyor.

Albümün ilk şarkısı olan “Xewna Giran'' bir annenin, bir kadının derinlerde yaşadığı kâbuslarla nasıl mücadele ettiğini anlatıyor.

ŞARKILARININ YAYINLANMASI 6 AY İÇİNDE OLACAK

Tüm şarkıların dinleyici ile buluşması yaklaşık 6 aylık bir zamanda gerçekleşecek. Şarkılar Single ve Maxi Single olarak, dijital platformlarda, fiziki olarak da stantlarda yerini alacak.

Çalışmada 2 eseri olan Mamedova, anonim eserler dışında Fêrikê Ûsiv, Abdulaziz Xeyat, İsmail Cuma, Dr.Ahmet Kaya, Hekim Sevkan gibi değerli isimlerin eserlerine de yer veriyor.

Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Serkan Duran’ın yaptığı albümde, Ud, Buzuki, Cümbüş, Keman, Udu-drum, perküsyon, Aksutik ve Elektro Piyanolar ve dijital seslerin tamamı Serkan Duran tarafından icra edildi.

Bas gitarda Onur Gügül, elektro ve akustik gitarda ise Cansun Küçüktürk yer aldı. Jiyan şarkısının vokal kaydı Harun Elki stüdyosunda, diğer eserlerin tamamı BABAJİM stüdyolarında yapıldı. Mix ve Mastering ise sihirli dokunuşlarıyla Erman Aydöner’e ait.

ŞARKIYA KLİP ÇEKİLDİ

Xewna Giran” (Ağır Rüya) isimli eser için ayrıca bir klip çekildi. Klibi belgeselleri ile de tanınan yönetmen Kıvılcım Akay çekti. Akay ayrıca senaryoyu da yazdı.

tara-mamedova.jpg

TARA MAMEDOVA HAKKINDA

Kürt müziğinin genç seslerinden Tara Mamedova, 1983 yılında Kırgızistan’da doğdu. 8 yaşına kadar doğduğu şehirde yaşayan sanatçı, Sovyetler Birliği’nin yıkılması sonrası ailesi ile birlikte Rusya’nın Saratova şehrine göç etti. 1999 yılına kadar Saratova’da yaşayan sanatçı, müzik dans, tiyatro eğitimi almak için Moskova ve Yaroslavl’da yaşadı.

 

Aslen Ağrı-Doğubayazıtlı Kürt bir ailenin çocuğu olan Tara Mamedova, öğretmen olan annesi Gurchak Abdulayevnadir’in yönlendirmesi ile sanata yöneldi. Sanata değer veren annesi aynı zamanda Rusça şarkılar söyledi. Çocukluğu süresince annesini hayranlıkla dinleyen sanatçı, yine annesinin yönlendirmeleri ile pek çok sanatsal eğitim aldı. Henüz müzik kariyerinin başlamadığı o yıllarda, yolunu çizmek için Fransa’ya gitti. 2008 yılında Paris’te bir Konservatuvarında eğitim aldı. Eğitimine devam ederken, Paris sokaklarında Caz müziği yapan gruplarla tanıştı. Çocukluğunda kulağında tınlayan Rus Ramans müziğini ana dili olan Kürtçe ile birleştirdi, 10 yıl boyunca Fransa’da devam eden serüveninde yaptığı deneysel Caz müziği ile kendini buldu. Artık ne yapmak istediğini bilerek köklerini aramak için geldiği Türkiye’de müzik yolculuğuna devam etti. 2015 yılında ilk albümü “Ax”ı ortaya çıkaran sanatçı, ikinci çalışmasında canlı stüdyo kayıtlarını kullandı. Mamedova, bu kayıtlarla dijital platformlar üzerinden sürdürdüğü çalışmalarına başlamış oldu. Üçüncü çalışması Live Performans ile de repertuvarına Zaza’ca eserler aldı.

 

Mamedova, İstanbul, Diyarbakır, Van ve daha pek ilde yüzlerce konserler verdi. Çok kültürlü bir yaşam içinde büyüyen sanatçı, müzik çalışmalarına da bu birikimle devam etti. Bugün dünya müziği yapma yolunda ilerleyen Tara Mamedova, sahnede sadece ana dilinde değil aynı zamanda Rusça, Fransızca, Türkçe, Soran’ca, Zaza’ca şarkılar söylemeye devam ediyor. Artık Türkiye’de yaşayan sanatçı müzik yaşamını da İstanbul’da sürdürüyor. Evli olan sanatçı Tara Mamedova’nın Elenya isminde bir kızı var.

Tara Mamedova'dan Yeni Albüm

Tara Mamedova'dan Yeni Albüm

Tara Mamedova'nın “Giran” (Ağır) adlı albümünün ilk şarkısı "Xewna Giran" (Ağır Rüya) tüm dijital platformlarda yerini aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.