1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muş'un Kömürcü Çocukları
Muş'un Kömürcü Çocukları

Muş'un Kömürcü Çocukları

Muş’un Malazgirt ilçesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerine katkı sunmak isteyen çocuklar, çöpten topladıkları yanmamış kömürleri satıyor.

A+A-

Muş’un Malazgirt ilçesinde ailelerine katkı sunmak isteyen çocuklar, çöplüklerden topladıkları yanmamış kömürleri satarak evlerine ekmek götürüyor.

Malazgirt ilçesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerine katkı sunmak isteyen çocuklar, çöpten topladıkları yanmamış kömürleri satıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları, resmi dairelerin ve apartmanların kazan dairelerinden tam yanmadan çıkan kömürleri, çöpte tek tek ayıklayarak para kazanmaya çalışıyor. Çocuklar, arkadaşları sokaklarda oyun oynarken ev bütçesine katkıda bulunmak için çöplüklerden topladıkları kömürleri eleyip, çuvallara doldurarak ya evlerine götürüyor ya da satıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece olarak ölçüldüğü ilçede, güç şartlar altında topladıkları kömürleri esnafa satan çocuklar, böylece harçlıklarını çıkardıklarını ve aile bütçesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Ailesine yük olmamak için çöplükten kömür toplayan çocuklardan Sezer Kantarcı (17), "Çöpten kömür toplamayı biz de istemeyiz, ama maddi sıkıntılarımız var. Bu kömürleri satarak evimize bir katkımız oluyor ve okula giden kardeşlerimizin kırtasiye giderlerini karşılıyoruz" dedi.

Arkadaşlarıyla işbirliği içinde kömür topladıklarını belirten Kantarcı, topladıkları kömürü özellikle ilçedeki esnafa sattıklarını kaydetti. Kantarcı, günlük 10-15 lira kazandıklarını ifade ederek, birçok arkadaşının kazandığı parayla evlerinin geçimini sağladığını ve okula giden kardeşlerinin tüm masraflarını çıkardıklarını sözlerine ekledi.

Çöpten kömür toplayan çocuklardan Selçuk Balcı (17) ise, “Çöp konteynerlerinin yanına dökülen külü alıp eliyorum. Külün içinde yanmamış olan kömür parçalarını ayıklayıp torbaya biriktiriyorum. Topladığım kömürü çarşıya götürüyorum. Çarşı merkezindeki kahvelere ve dükkanlara satıyorum” diye konuştu.

Muş'un Kömürcü Çocukları

Muş'un Kömürcü Çocukları

Muş'un Kömürcü Çocukları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.