Musluk Donmalarını Önlemenin Püf Noktaları

Musluk Donmalarını Önlemenin Püf Noktaları

Kış aylarında sıkça görülen musluk donmalarına karşı su tesisatçıları alınacak önlemler hakkında tüyolar verdi.

A+A-

Kış aylarında sıkça görülen musluk donmalarına karşı su tesisatçıları alınacak önlemler hakkında tüyolar verdi.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle buz tutan musluk ve su şebekelerde patlak ve çatlamalar meydana geliyor. Artan şikayetler üzerine su tesisatçıları ve musluk satışı yapan iş yerleri, donmalara karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

"Ya musluk değiştirin ya da bekleyin"

Su tesisatçısı Ahmet Nail Kars son günlerde şikayetlerin arttığını belirterek, donan musluk yada borular için ya muslukların değiştirilmesini yada beklenmesi gerektiğini söyledi. Kars, “Son günlerdeki dondurucu hava nedeniyle, vatandaşlar musluklarından akan suyun donduğunu söylüyor. Biz de ya onlara yeni musluk taktırıyoruz ya da bekleyerek durumun düzelmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

“Donan musluğa sıcak su dökmeyin”

Kars, donan musluğa sıcak su dökülmemesi gerektiğini ifade etti. Kars, “Bazı vatandaşların donan musluk suyunu sıcak su dökerek düzeltmeye çalışıyor. Bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü sıcak ve soğuk suyun teması boruyu çatlatır” şeklinde konuştu. Su tesisatçısı Kars, “Öncelikle donan musluğun normal haline dönmesi için beklemek gerekiyor. Sıcak su dökmemek gerekir. Eğer yapabiliyorlarsa gece musluğu söksünler" ifadelerini kullandı.

Kars, boru ve muslukların donmaması için musluğun açık bırakılabileceğini belirterek, "En önemlisi ise vatandaşın musluklarının donmaması için suyun hafif bir şekilde açık bırakılması gerekir. Musluğun damlayarak da olsa açık kalması, donmaları önler" diye konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.