1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nin Borcu... '334 Milyon Lira' Olarak Açıklandı!
Muharrem İnce Kars'a Geldi

Muharrem İnce Kars'a Geldi

CHP üyesi Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce'nin ülke genelinde başlattığı 'Memleket Hareketi' programı kapsamında Kars’a gelerek esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

A+A-

CHP üyesi Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, 4 Eylül'de Sivas'tan başlattığı "Memleket Hareketi" programı kapsamında Iğdır ve Ardahan'ın ardından akşam üstü Kars'a geldi.

Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kars’tan haykırıyoruz ve Türkiye’nin hayvancılık politikasını Ankara’da kravat takmış adamlar belirleyemez. Hayvancılık politikası Ankara’da klimalı odalardan değil, Kars’tan gelerek anlatılarak işe yarar diye düşünüyorum.” dedi.

muharrem-ince-003.jpg

muharrem-ince-004.jpg

Tacettin Durmuş'un haberine göre, buzağının, yemin, hayvanlara kullanılan ilaçların ve çobanların bile yerli değil ithal olduğunu belirten İnce, “Memleket Hareketinin kurucularıyla birlikte Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyoruz. Bir ilginç tesadüf oldu Kars’ın plakası 36, bizim de gezdiğimiz 36’ncı il burası. 36 plakada denk geldik. İnsan şuna üzülüyor; bu bölgeyi gezerken nasıl olur da Türkiye et, hayvan ithal eder diye şaşkınlıkla izliyoruz. 1 Ocak 2017 tarihinde hükümet sözde milli tarım politikası açıklamıştı, şimdi bakıyorum; buzağı yerli mi? değil, yem yerli mi? değil, hayvanlara kullandığımız ilaç yerli mi? o da değil, çoban yerli mi? çoban da yerli değil. Artık Afganlılar çoban. Bizim kardeşlerimiz, çocuklarımız değil. Türkiye’de ne yazık ki hayvancılığı, tarımı bitirdiler. Uyguladıkları politikalarla, yani soya olsun, mısır olsun, ayçiçeği olsun bunların küspelerine 5 milyar dolara yakın para ödüyoruz. Türkiye bu tarım politikasıyla çöker. Tükettiğimiz kırmızı etin yüzde 90’ı büyükbaş hayvanlardan, yüzde 10’u küçükbaş hayvanlardan, bunu yüzde 75’e 25 yapmak zorundayız. Türkiye’de bu konuda yanlış bir politika uygulanıyor. Deniyor ki; “et için et ırkı, süt için süt ırkı besleyelim” işte bu tam dışarıya teslim olmak demektir. Hayvancılık konusunda problemi çözmek için başlanılması gereken yer çiğ süt ile ilgili çalışmadır. Çiğ sütün problemini çözmediğimiz, çiftçi bundan düzgün para kazanmadığı taktirde dışarıdan et almaya, hayvan almaya devam ederiz. Özellikle Erzurum-Kars arası bu bölge Türkiye’ye bakabilir, Türkiye gibi bir ülkeye daha bakabilir ama cehaletten mi ihanetten mi neden olduğunu bilmiyorum. İster cehalet deyin, ister ihanet deyin ne yazık ki bu ülkenin tarım politikasını bitirdiler. Biz Memleket Harekatı olarak Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyoruz, sorunları yerinde görüp, bunlara çözüm önerileri öneriyoruz ve mutlaka hayvancılık konusunda devletin bu konulara el atması gerektiğini bir kez daha Kars’tan haykırıyoruz ve Türkiye’nin hayvancılık politikasını Ankara’da kravat takmış adamlar belirleyemez. Hayvancılık politikası Ankara’da klimalı odalardan değil, Kars’tan gelerek anlatılarak işe yarar diye düşünüyorum.” dedi.

muharrem-ince-005.jpg

Ülke gündemindeki ışık tartışması hakkında da açıklama yapan İnce, “Türkiye’de demokrasiyi çökerttiler, hukuku yok ettiler, kurumları fethettiler, devletin geleneklerini yok ettiler, ışıkla anlaşmışlar, bu cehaletle bunlar dumanla bile anlaşabilirlerdi. Dumanla anlaşırlarsa da şaşırmam. Hayretler içerisinde izliyorum. Devlet hiç bu kadar küçülmemişti, devlet hiç bu kadar aciz olmamıştı, devlet hiç bu kadar başkalaşmamıştı.” diye konuştu.

İnce, bölgede fabrikanın olmamasına da dikkat çekerek, “Hayvancılığı yok ettiler, bizim bu bölgede hayvancılıkta esas olan şey mera hayvancılığıdır. Meraları peşkeş çekerseniz, Sayıştay meralar peşkeş çekiliyor diye rapor yayınladı. Sayıştay raporunu okursak bunu görürüz zaten, bizim öncelikle yapmamız gereken bunu ayağa kaldırmaktır. Bunu yaptığımız da fabrikalar da onunla birlikte gelecektir.” şeklinde konuştu.

İnce ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirerek, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.