1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu 'Pozitif'e Çevirdi
Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu 'Pozitif'e Çevirdi

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu 'Pozitif'e Çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye kararını açıkladı.

Türkiye’nin kredi notunun “B3” olduğunu belirten Moody’s, not görünümünü ise durağandan pozitife çevirdi.

Moody’s’ten yapılan açıklamada, not görünümününün durağandan pozitife çevrilmesine gerekçe olarak, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs 2023 seçimlerinde yeniden seçilmesinden bu yana ekonomi politikasında yaşanan değişiklikler ve ortodoks politikalara geri dönüş gösterildi. 

Para politikasındaki değişikliklere işaret eden Moody’s, enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığını ve şu anda çok yüksek seyreden enflasyon oranlarının daha sürdürülebilir seviyelere inme olasılığının da giderek arttığına vurgu yaptı. 

Açıklamada, “Manşet enflasyonun yakın vadede daha da yükselmesi muhtemel olsa da, enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığına dair işaretler var. Bu da para politikasının kredibilitesini ve etkinliğini yeniden kazandığının göstergesi” denildi.

Moody’s, 12 Ağustos 2022’de Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dışı değerlendirmeye gitmiş ve ülkenin kredi notunu “B3” olarak güncellemiş, not görünümünü de “durağan”a çevirmişti. 

Moody’s, 2023 yılı takviminde Türkiye’nin kredi notuna ilişkin gözden geçirme tarihi olarak 15 Aralık’ı belirlemiş ancak o tarihte Türkiye için güncelleme yapmamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.