1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kemal Burkay BDP'yi Sert Dille ELEŞTİRDİ
Modacı Barbaros Şansal Tutuklandı

Modacı Barbaros Şansal Tutuklandı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle KKTC'den sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan ünlü modacı Barbaros Şansal tutuklandı.

A+A-

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle KKTC'den sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan ünlü modacı Barbaros Şansal tutuklandı. 
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan ünlü modacı Barbaros Şansal'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklandı. Uçaktan indikten sonra bir grup tarafından saldırıya uğrayan Şansal, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. İfadesi İstanbul Basın Suçları Savcılığı tarafından alınan Şansal, savcılığa verdiği ifadesinde, suçlanan paylaşımlardan bir tweet'i kabul ederek "Buradaki amacım üç farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır" dedi.

'SUÇLAMALRI KABUL ETMİYORUM'
Şansal, söz konusu videoyu ile ilgili ise "19 Ekim 2015'te Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da 'B... boğul Türkiye' idi. Videoda bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak 2017'den sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.Şansal Savcılık ifadesinin ardından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutukla talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şansal aynı gerekçe ile sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
KKTC CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, ülkesinden sınır dışı edilen modacı Barbaros Şansal’ın, sosyal medyada paylaştığı video nedeniyle havalimanında saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı.
Barbaros Şansal’ın söylemlerini onaylamanın mümkün olmadığını ifade eden Akıncı, “İçişleri Bakanlığı’nın eski bir karara dayanarak uyguladığı anlaşılan sınır dışı işlemi sonrasında bunun havaalanında bir linç girişimine dönüşmesi, hepimizi derinden düşündürmelidir” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Yılbaşında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bana sefaletin adını yazabilir misin Abidin? Bu kadar gazeteci tutukluyken, bu kadar çocuk taciz ve tecavüz görürken, bu kadar yolsuzluk, rüşvet almış başını giderken, sizler hâlâ yeni yılı mı kutluyorsunuz?" ifadelerini kullamıştı. Bu mesajının ardından Şansal, birçok kişi tarafından hedef gösterilmişti. Daha sonra ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilen Şansal, uçaktan inerken linç girişimine uğramış ve gözaltına alınmıştı. 


Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.