1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Twitter'da 'Karakter Sayısı' Artıyor
Mobil Mesajlaşmada Yeni Standartlar Belirlendi

Mobil Mesajlaşmada Yeni Standartlar Belirlendi

Mobil mesajlaşmada yeni standartlar Dünya Mobil Kongresi’nde belirlendi.

A+A-

Aralarında Turkcell’in de bulunduğu dünyanın önde gelen GSM operatörleri, GSM Birliği’nin başlattığı ve Android üzerinden Zengin İçerikli İletişim Hizmetleri’nin (RCS) sunulması amaçlanan projede anlaştılar.

Mobil mesajlaşmada yeni standartlar Dünya Mobil Kongresi’nde belirlendi. Proje kapsamında Android platformunda mesajlaşma deneyimi iyileştirilmek amaçlanıyor. Dünyanın önde gelen GSM operatörlerinin bir araya geldiği Dünya Mobil Kongresi’nde Android üzerinden Zengin İçerikli İletişim Hizmetleri (RCS) sunulmaya başlanacak projenin ilk adımı atıldı. GSMA’in başlattığı ve Türkiye’den Turkcell’in imza attığı projeyle Google tarafından sunulan Android RCS istemcisi global bir profil ile tüketicilerin cihazları üzerinden bu hizmetlere erişmesine imkan verecek. Projenin amacı ise dünyadaki tüm Android kullanıcılarının mesajlaşma deneyimlerini iyileştirmek olarak belirlendi.

OKUNDU BİLGİSİ STANDART HALİNE GELİYOR

GSM Birliği’nin yürüttüğü Zengin İletişim Hizmetlerinin (RCS) kullanılabilirliğini hızlandıracak mobil endüstri girişimi ile dünyadaki tüm operatörlerin açık, tutarlı ve küresel olarak karşılıklı çalışabilecekleri mesajlaşma hizmetleri Android cihazlarda sunulabilecek. Anlaşma ile operatörler, GSMA’nın RCS şartları ile Google tarafından sağlanacak olan bir Android RCS istemcisine dayanan ortak ve evrensel bir profile geçiş yapmayı da kabul etmiş oldular. Evrensel RCS profili sayesinde grup sohbeti, yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşımı, okundu bilgileri ve dahası artık operatörlerin mesajlaşma hizmetlerinin bir parçası haline geliyor ve tüm dünyadaki 4 milyarın üzerindeki SMS kullanıcılarının deneyimlerini iyileştiriyor. Gelecekte ileri düzey çağrı özelliklerinin de Google tarafından destekleneceği bildirildi.

KULLANICI DENEYİMİ İYİLEŞİYOR

Proje ile dünyadaki operatörler ve tüm Android cihazlar arasındaki mesajlaşma deneyimi yeni bir boyuta taşınırken, geliştirilen servislerin deneme ve kullanıma sunulma süreleri de ciddi oranda kısalıyor. Evrensel profil, resmi bir GSMA akreditasyon süreciyle desteklenecek ve diğer işletim sistemleri tarafından da uygulanabilir olacak. Google ayrıca, istemcinin evrensel profil şartlarına uygun açık kaynaklı bir sürümünü de sunacak ve RCS istemci deneyimini iyileştirmek için geliştirici API’leri de sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.