1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MİT Başkanı Kalın, KDP Başkanı Mesud Barzani İle Görüştü
MİT Başkanı Kalın, KDP Başkanı Mesud Barzani İle Görüştü

MİT Başkanı Kalın, KDP Başkanı Mesud Barzani İle Görüştü

MİT Başkanı Kalın, geçen hafta gerçekleştirdiği Bağdat ziyaretinden sonra önceki gün de Erbil'de KDP Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

A+A-

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın Bağdat ziyaretinden sonra Erbil’de temaslarda bulundu.

MİT Başkanı Kalın, geçen hafta gerçekleştirdiği Bağdat ziyaretinden sonra önceki gün de Erbil'de KDP Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

MESUD BARZANİ, KALIN İLE GÖRÜŞTÜ

Irak Federal Kürdistan Bölgesi eski başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud (Mesut) Barzani, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü.

gorusme-007.jpg

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani ile MİT Başkanı İbrahim Kalın bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre; Başkan Mesud Barzani Erbil’in (Hewlêr) Pirmam ilçesindeki konutunda Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti.

Açıklamaya göre ikili görüşmede siyasi durum, bölgedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ve Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, barış ve istikrarın korunmasına yönelik iki ülke arasındaki koordinasyonun pekiştirilmesinin önemi vurgulandı.

Öte yandan Anadolu Ajansı MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Erbil ziyareti kapsamında Başkan Mesud Barzani, Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerin yanı sıra Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

Kalın, geçen hafta da Irak'ın başkenti Bağdat’ı ziyaret etmiş, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin yanı sıra Şii ve Sünni gruplar ve Türkmen temsilcilerle görüşmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.