Mısırın Sevincini Biz de YAŞIYORUZ

Mısır'ın Sevincini Biz de YAŞIYORUZ

Mısır halkının ümidini, sevincini, onlarla birlikte yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, 'Şu aşamadan itibaren Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce seçimlere gidilmeli

A+A-

Mısır halkının ümidini, sevincini, onlarla birlikte yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, "Şu aşamadan itibaren Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce seçimlere gidilmeli" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün, Mısır halkının ümidini, coşkusunu, heyecanını, sevincini, onlarla birlikte bizler de yaşıyoruz" dedi. Sakarya'da Milli Eğitim Bakanlığı, TOKİ, belediyeler tarafından yaptırılan 54 tesisin toplu açılışını yapan Erdoğan, Mısır'daki olaylara her zaman ilkesel baktıklarını belirterek, "Şu aşamadan itibaren, Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, özellikle de tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli" vurgusu yaptı. Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

'KARAR MİLLETİN'
Mısır yönetiminden, halkın taleplerini, haykırışlarını duymasını, halkın sesine kulak vermesini istedik. Herkes sessiz kalırken, herkes gönlünü Mısır'a kapatırken, biz çıktık, kardeşçe, samimiyetle kaygılarımızı paylaştık, gönlümüzden geçeni ifade ettik. 1950'de, merhum Adnan Menderes 'Yeter Söz Milletindir' diyen bir ülkenin lideri olarak ortaya çıktı. 2002'de biz de 'Yeter söz de karar da milletindir' diyen bir kadro olarak ortaya çıktık. 12 Eylül'de ileri demokrasi, hukukun üstünlüğü diye haykıran bir halk olarak, Mısır'a biz sadece kardeşçe tavsiyelerde bulunduk.

Mısır halkının statükoya yönelik tepkisini anlamayanlardan, anlamazlıktan gelenlerden, Türkiye'de olduğu gibi Mısır'da da halkın mesajlarını algılamaktan aciz kalanlardan olmadık. Bugün, Mısır halkının ümidini, coşkusunu, heyecanını, sevincini, onlarla birlikte bizler de yaşıyoruz. Mısır halkı bilsin ki, onların sevinci Sakarya'nın, Türk milletinin, bizim sevincimiz, onların coşkusu bizim coşkumuz, onların heyecanı Türkiye'nin heyecanıdır.

'SEÇİM YAPILSIN'
İnanıyorum ki bu geçiş süreci başarıyla geride bırakılacak, Mısır bu süreçten daha da güçlenmiş şekilde çıkacaktır. Mısır her zaman kendilerini huzurun isteyen bir Türkiye olduğunu biliyor ve bilmelidir. Bundan sonra da Mısır'da huzuru, istikrarı, iç barışı desteklemeye devam edeceğiz

Mısır'da kaosa, istikrarsızlığa, özellikle de tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli, anayasal demokrasi tesis edilmelidir. Mısır halkının iradesi, şaibesiz ve şüphesiz bir biçimde sandığa yansıtılmalıdır. Mısır gibi bazı ülkelerde aylarca seçim neticeleri alınamıyordu. Bu böyle olmamalı.

Mısır'ın, ekonomik sıkıntılarını aşabilmesi için Uluslararası Donörler Toplantısı yapılmalı. Açlık, ilaç, giyim sıkıntısı için Kızılay'a talimat verdim. Kızılhaç'ın da devreye girmesini istedik.

Sakarya Nehri'nin kıyısından Nil Nehri'nin kıyısındaki Mısır halkına tüm Türk milletinin selamlarını gönderiyorum. Yeni dönem Mısır için hayırlı olsun, Allah kardeş Mısır halkının yardımcısı olsun diyorrum.

DUALARIMIZ MISIR'LA
Erdoğan İstanbul'da katıldığı bir toplantıda da Mısır konusuna değinirken şöyle dedi: "Desteğimiz ve dualarımız Mısır'la. İnşallah en kısa sürede seçimler yapılır. Anayasal demokrasi tesis edilir ve Mısır yeniden ihtişamlı günlerine döner."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.