1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır’da Kanlı Cami Saldırısı
Mısır’da Kanlı Cami Saldırısı

Mısır’da Kanlı Cami Saldırısı

Mısır’da Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırıda ölü sayısı 27’si çocuk 305’e yükselirken saldırganların IŞİD bayrakları taşıdığı açıklandı.

A+A-

Mısır’da Sina yarımadasının kuzeyindeki El Ariş kentinin batısında yer alan Bir El-Abid kasabasındaki Ravda Camisi'ne yapılan saldırıda ölenlerin sayısının 305'e yükseldi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın aktardığı bilgiye göre, ölenlerden 27’si çocuk ve yaralı sayısı 128.

Mısır Başsavcılığı, saldırıyı gerçekleştiren 25-30 kişilik bir grubun IŞİD bayrağı taşıdığını açıkladı.

Sputnik News’ta yer alan habere göre, Başsavcı Nebil Sadık saldırganların camiye beş adet arazi aracıyla geldiğini, cami kapısında ve 12 pencerede pozisyon alan saldırganların içeridekilere ateş açtığını ve dışarıdaki 7 aracı da ateşe verdiğini aktardı.

“Sina’da yaşananlara haber karartması ugulanıyor”

BBC Kahire Bürosu’ndan Sally Nabil’in saldırıya ilişkin izlenimlerini BBC Türkçe aktardı:

"İslamcı militanlar Sina yarımadasının kuzeyinde yıllardır faaliyet gösteriyor ve esasen güvenlik güçlerini hedef alıyorlar.

“Fakat bu kez saldırı ilk defa bir camiye ve içinde Cuma namazını kılan cemaate yöneldi.

“Daha önce hiç bir saldırıda yaşanmayan boyutlarda bir can kaybı yaşandı.

“Kuzey Sina'da olup bitenler hakkında yıllardır haber karartması uygulanıyor. Devlet medyası da dahil hiç bir medya kuruluşunun o bölgeye gitmesine izin verilmiyor.

“Cihatçıların saldırılarının sıklığı bölgede yürütülen askeri operasyonların etkisi hakkında kuşkular doğuruyor. Ordu zaman zaman Sina'nın farklı yerlerinde bazı başarılar kazandığını ilan eden açıklamalar yayımlasa da bölgede cihatçılarla Mısır ordusu arasındaki çatışmanın yakın bir zamanda sona ereceğine dair hiç bir belirti görünmüyor."

Türkiye’den açıklamalar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Türkiye kardeş Mısır halkının yanındadır, acısını paylaşmaktadır. Mısır'da DAEŞ terör örgütünün yaptığı katliamda Müslümanlar şehit oldu. Bunlara nasıl Müslüman deriz? Bunlar katil. Bunların İslam'la uzaktan yakından alakası yok. Ve bu işte bütün bu bölgede  yeni terör örgütü oluşumlarını engellemek için hamle yapmak zorundayız."

Başbakan Binali Yıldırım ise gerçekleşen saldırıya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 

“Mısır'daki hain terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Cuma namazında insanların üzerine bombaları, mermileri yağdırmak ne insanlığa ne İslamiyet'e sığar."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise ''Türkiye bu olay vesilesiyle Mısır halkının ve Mısır devletinin yanındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede her türlü işbirliğine 'ama'sız ve amansız hazırdır" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.