1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Puşkov: “Rusya’nın Suriye’deki Operasyonları 3-4 Ay Sürebilir”
Mısırda İktidar Muhalefet UZLAŞTI

Mısır'da İktidar Muhalefet UZLAŞTI

Mısır'da iktidar ile muhalefet arasında yapılan görüşmelerde tarafların anayasal reform için komite kurulması konusundaki anlaştıkları bildirildi.

A+A-
Mısır'da iktidar ile muhalefet arasında yapılan görüşmelerde tarafların anayasal reform için komite kurulması konusundaki anlaştıkları bildirildi.
Görüşmelerle ilgili açıklama yapan hükümet sözcüsü Magdi Radi, Mart ayının ilk haftasına kadar anayasada yapılması gerekli değişiklikleri hazırlayacak bir komitenin kurulacağını söyledi. Radi, üzerinde anlaşma sağlanan komitenin yargı erki ile siyasetçilerden oluşacağını kaydetti.
AP ajansı, görüşmelere yakın kaynaklara dayalı geçtiği haberde, Ömer Süleyman’ın muhalefetin Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yetkilerini devir almasına ilişkin talepleri reddettiğini bildirdi. Buna karşın ise tarafların, anayasal reform komitesi yanı sıra, olağan üstü hal uygulamasının kaldırılması, gözaltında bulunan göstericilerin serbest bırakılması ile basına yönelik tüm kısıtlamaların kaldırılması konusunda da anlaştıkları belirtildi.
Öğle saatlerine doğru yapılan ilk resmi görüşmelere, yönetim adına Cumhurbaşkanı yardımcısı Ömer Süleyman, muhalefet adına ise aralarında ülkenin en büyük işadamlarından Naguib Sawiris ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) eski başkanı Muhammed El Baraday’in de bulunduğu Müslüman Kardeşler, Liberal Wafd Partisi, Sol eğilimli Tagammu ile isyana öncülük eden gençlik gruplarının oluşturduğu komite üyeleri katıldı.
El Cezire televizyonuna konuşan Müslüman Kardeşler örgütü üyesi Abdul Monim Ebu El Fotoh, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in istifasında ısrarlı olduklarını söyledi. El Fotoh, “Biz görüşmeye vazgeçemeyeceğimiz demokratik süreç için Mübarek’in istifa etmesi gerektiği şartı ile katıldık” dedi. İlk görüşme sonuçlarına ilişkin diğer muhalefet temsilcileri henüz bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum