1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya'nın İncirlik Takvimi Belli Oldu
Minbic Kent Merkezinin Yüzde 90’ı IŞİD’den Kurtarıldı

Minbic Kent Merkezinin Yüzde 90’ı IŞİD’den Kurtarıldı

Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, Minbic’in kent merkezinin yüzde 90’ının IŞİD’den alındığını açıkladı.

A+A-

İslam Devleti’nin (IŞİD) kontrolünde bulunan Suriye’nin Minbic kentinin büyük çoğunluğunun Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığınca alındığı açıklandı.

Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, operasyonda gelinen aşamaya ilişkin denetim altına alınan kent merkezinin güneyinde El-Beta Kavşağı’nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması, Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Ebu Emced tarafından okundu.

Fırat Haber Ajansının haberine göre, açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla Minbic Özgürlük Operasyonu’nda, büyük direnişimiz tüm hızıyla devam ediyor. Güçlerimiz şimdiye kadar büyük kazanımlar elde etti. El-Kura El-Erdiyê Dört yolu ve etrafındaki mahalleler kurtarıldı. Böylece şehir merkezinin yüzde 90’lık kısmını çetelerden temizlemiş bulunuyoruz. Bu da çetelerin yaşam alanının çok küçük bir noktada daraldığı anlamına geliyor."

“DAIŞ [IŞİD] çeteleri alanları daraldığı için, kendi kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri şehrin kuzeyinde konumlandırarak canlı kalkan olarak kullanıyor. Onların emirlerine göre hareket etmeyen sivilleri çeteler direkt katlediliyor.”

“Minbic Askeri Meclisi olarak insani, ahlaki ve ulusal bir sorumluluk duygusu ile çetelerin elindeki sivilleri tamamen kurtarana kadar tek bir çetenin bile kentten çıkmasına izin vermeyeceğiz.”

Hawar Haber Ajansı (ANHA) da Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının, şehir merkezinin doğusunda yer alan El-Beta Kavşağı’na meclis bayrağını astığını yazdı.

SOHR da açıklamıştı

Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) de iki gün önceki açıklamasında, Demokratik Suriye Güçleri'nin, ülkenin kuzeyindeki iki yıldır IŞİD'in elinde bulunan Minbic kentinde kontrolü hemen hemen tamamen ele geçirdiğini ifade etmişti.

Demokratik Suriye Güçlerinin ABD’nin desteğiyle yaptığı Minbic operasyonu 1 Haziran’da başlamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da Minbic'in IŞİD'den alınması amacıyla yürütülen operasyonlarda ilk aşamanın 14 Haziran’da tamamlandığını bildirdi.

Minbic hakkında

Minbic (Manbij) bölgesi IŞİD’in Suriye’de kontrol ettiği stratejik noktalardan biri. Kent, iki yıldır IŞİD'in elindeydi.

Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor. 

Minbic, Afrin ile Kobane kantonları arasında Türkiye sınırına açılan IŞİD’in kontrolündeki tek koridordu.

Bölge IŞİD’in Suriye’nin kuzeyindeki başkenti olarak bilinen Rakka kentine yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta. Bu bölgenin alınması IŞİD'in kuzeye Türkiye sınırına olan koridorunun kapatacak, Minbic-Mare hattının ele geçirilmesinde önemli bir hamle.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.