Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kars’ta

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kars’ta

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birtakım ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere  Kars'a geldi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birtakım ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere  Kars'a geldi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars Harakani Havaalanı'nda protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Bakan Özer, buradan Kars Valiliğine geçti. 

Kars'ta eğitimle ilgili hep güzel hikayeler geliyor, başarılı hikayeler geldiğini ifade eden Bakan Özer, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. 

Toplantı sonrası açıklama yapan Özer, 2022'de Kars'a eğitim yatırımı için 445 milyon Türk lirası bütçe ayırdıklarını anlatarak, bu miktarı 867 milyon liraya çıkardıklarını belirtti.

Yapılan yatırımların hızlı şekilde tamamlanmasını dile getiren Özer, "Bu kapsamda yapmış olduğumuz yatırımlarda öncelik verdiğimiz konulardan birincisi, okullarımızın güvenli okul olması ve yık-yap kapsamında yaptığımız okulların ise bir an önce tamamlanması. Bir sonraki eğitim-öğretim döneminde güçlendirilmeyle ilgili tek bir sıkıntılı okulun olmasını istemiyoruz. Bu çerçevede, güçlendirmeyle ilgili tüm ödeneklerimizi tüm ihtiyaçlarımızı karşılaşacak şekilde tahsis ettik." diye konuştu.

Özer, "Kağızman ilçemizde bir ilk ve bir ortaokul yapacağız. Merkezde Halefoğlu köyünde bir ortaokul yapılacak. Yine bugünün en önemli projelerinden birisi özel eğitimle ilgili. Özel eğitim uygulama okulu ve ona ilave olarak daha önce açıklamıştık, 18 yaş üzeri engelli olan vatandaşlarımızın yararlanacağı bir halk eğitim merkezi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de birer tane halk eğitim merkezi açmıştık. Bir tane de Kars merkeze yapacağız. Özel eğitim uygulama okuluyla bu halk eğitim merkezi aynı binada olacak. Bir müjdemiz daha var Kars'a. Yeni bir fen lisesi binası yapacağız.  Spor tesisleriyle, pansiyonuyla, konferans salonlarıyla, güzel ve ihtiyacı karşılayan bir fen lisesini Kars'a kazandıracağız." dedi.

meb-toplanti.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.