
MHP'li Semih Yalçın.. 'ABD En Büyük Korsan Devlet Haline Geldi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği politikaların küresel sistemi derinden sarstığını savunarak, uluslararası hukukun fiilen ortadan kalktığını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği politikaların küresel sistemi derinden sarstığını savunarak, uluslararası hukukun fiilen ortadan kalktığını söyledi.
Yalçın, Trump’ın uygulamalarının dünyayı “korsanlık düzenine” sürüklediğini ileri sürdü.
“ABD EN BÜYÜK KORSAN DEVLET HALİNE GELDİ”
Yazılı bir açıklama yayımlayan Semih Yalçın, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ı sert ifadelerle eleştiren Yalçın, Washington yönetiminin küresel ölçekte hukuku hiçe sayan bir çizgiye savrulduğunu savundu.
Trump’ın uluslararası ilişkilerde yeni ve tehlikeli bir dönemi başlattığını öne süren Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Günümüzün kara korsanı Donald Trump’tır. Bağımsız ve kişisel korsanlık, Trump trendinde devletlerarası korsanlığa evrilmiştir. ABD bundan böyle en büyük korsan devlettir.”
“DİPLOMASİNİN YERİNİ TRUMPLOMASİ ALDI”
ABD’nin İsrail üzerinden Orta Doğu’da da benzer bir politika izlediğini ifade eden Yalçın, uluslararası hukuk normlarının fiilen ortadan kalktığını savundu. Küresel diplomasinin yerini güç odaklı bir anlayışın aldığını belirten Yalçın, “Diplomasinin yerini Trumplomasi almıştır. Uluslararası arenada geçerli motto artık ‘gücü gücü yetene’ anlayışıdır” değerlendirmesinde bulundu.
“BM SUSPUS, NATO İŞLEVSİZ”
Yalçın, ABD’nin son hamleleri karşısında Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kurumların etkisiz kaldığını dile getirdi. BM’nin yaşanan gelişmelere karşı sessiz kaldığını savunan Yalçın, uluslararası kuruluşların artık küresel krizlere çözüm üretmekten uzaklaştığını ifade etti.
ABD’nin Grönland üzerinden Danimarka’ya yönelik baskılarını da değerlendiren Yalçın, bu durumun NATO’nun güvenlik mimarisini zedelediğini ileri sürerek, “Anlı şanlı NATO’nun caydırıcılığı artık askerî masallarda kalmıştır” dedi.
VENEZUELA VE KÜBA FÜZE KRİZİ BENZETMESİ
Semih Yalçın, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD’ye götürülmesini ülke halkının iradesine vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdi. Bu sürecin iç ihanet ve dış müdahalenin birleşimiyle gerçekleştiğini savunan Yalçın, yaşananların küresel istikrarsızlığı derinleştirdiğini kaydetti.
Mevcut küresel tablonun 1962 Küba Füze Krizi’ni hatırlattığını belirten Yalçın, nükleer silahların artık yalnızca caydırıcılık unsuru olmaktan çıktığını, insanlığın varlığı için doğrudan bir tehdit haline geldiğini ifade etti.
“TÜRKİYE KENDİ NÜKLEER PROGRAMINI BAŞLATMALI”
Küresel gelişmeler ışığında Türkiye’nin güvenlik anlayışını yeniden tanımlaması gerektiğini savunan Yalçın, “Mevcut küresel şartlar altında Türkiye’nin kendi nükleer programını başlatması elzemdir” görüşünü dile getirdi.
Batı’nın yıllardır savunduğu insan hakları, egemenlik ve uluslararası hukuk ilkelerinin terk edildiğini öne süren Yalçın, “Batı uygarlığı kendi ürettiği evrensel değerleri kendi elleriyle yıkmıştır” ifadelerini kullandı.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE VİZYONU BUGÜN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR”
Yalçın, ABD’nin son adımlarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu “Terörsüz Türkiye” vizyonunun ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti. Bu vizyonun neden hayata geçirildiğinin bugün daha net anlaşıldığını ifade etti.
Türkiye’nin yeni bir denge sistemi kurmak zorunda olduğunu vurgulayan Yalçın, ülkenin savunma ve ekonomi alanlarında kendi kendine yeten, bağımsız bir yapıya kavuşmasının zorunluluk haline geldiğini söyledi.
“TÜRK MİLLİYETÇİLERİ MHP ÇATISI ALTINDA TOPLANMALI”
Açıklamasının son bölümünde iç politikaya da değinen Semih Yalçın, Türk milliyetçiliğinin birleştirici gücüne dikkat çekti. Siyasette bu ülküyü layıkıyla temsil eden tek siyasi yapının MHP olduğunu savunan Yalçın, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin geleceği açısından vazgeçilmez olduğunu ifade etti.
Yalçın, “Türk milliyetçilerinin fitne ve tefrikadan uzaklaşarak MHP çatısı altında toplanması gerekmektedir” değerlendirmesiyle açıklamasını tamamladı.








HABERE YORUM KAT