1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Bakan Arslan 'Sınır Tüneli'nde İncelemelerde Bulundu
Mevlid Kandili Mesajları

Mevlid Kandili Mesajları

Mevlid Kandili, 11 Aralık Pazar günü idrak edilecek. PolitiKARS.com, Mevlid Kandili mesajlarını derledi...

A+A-

Peygamber Efendimiz (S.A.S.)'in dünyaya gelişi olarak kabul edilen Mevlid Kandili Müslüman alemi için çok büyük bir öneme sahip... 

İslam alemi için kandiller büyük bir önem arz ediyor. Müslümanlar kandillerde ibadetlerini ve dualarını edip büyük sevap kazanıyorlar. Bu pazar gecesi ise Mevlid Kandili idrak edilecek. 

Hicri Takvime göre Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olarak bilinen Mevlid Kandili, Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğduğu geceyi içinde barındıran bir aydır. Bu sene Mevlid Kandili, 11 Aralık Pazar günü idrak edilecek.

PolitiKARS.com, Mevlid Kandili mesajlarını derledi...

Vali Doğan'ın Mevlid Kandili Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Doğan, yayımladığı mesajında; “Cenab-ı Allah’ın "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik." dediği, yüce İslam Peygamberi Hz.Muhammed (sas)’in doğum günü olan bu kutlu günü Mevlid Kandili olarak kutlamaktayız.Dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın kol gezdiği, tek Allah inancının unutulduğu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş olduğu, yaşanmaz bir hale gelen bir dünyaya gözlerini açan Peygamber efendimiz (SAS), insanlığın kurtuluşu olmuştur” dedi.

Doğan, “İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAS), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O gün, insanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. Peygamber Efendimizin ahlakı, yüce kitabımız Kur’an ahlakıdır. O’nun üstün ahlakı, örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği üstün değerlerin tümü, bütün insanlık için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Peygamber Efendimiz (sas), hak, hukuk, adalet, medeniyet, hürriyet ve insan hakları gibi evrensel kavramları halk arasına yerleştirmiş, insanlık için bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olmuştur. İnsanların da en başta gelen görevi, muazzez peygamberimizin ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve onu kendimize örnek almak olmalıdır” diye konuştu.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz (SAS); ırk, dil, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin hepimizi aynı Allah’a, aynı kitaba, aynı peygambere inanan, aynı secdeye baş koyan, aynı kıble yönelen din kardeşleri olarak ilan etmesine rağmen; yazık ki İslam dünyası, kardeşlik ahlakını unutarak, böylesi ulvi bir değeri çoğu zaman cehalet, menfaat, kısır çekişme ve inatlaşmalara kurban eder oldu.

Bu kutlu gece vesilesiyle, Peygamber Efendimize salat ve selamlarımızı gönderirken, onunla gelen vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini temenni ediyorum.

Karslı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve kardeşliğin almasına, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasına vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Haberin uzantısı...

Karaçanta’nın Mevlid Kandili Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. İnsanlığa aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz” dedi.

Karaçanta, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “İmanı ve sevgiyi toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyettir. O’nun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü mesajlar ve güzel örnekler vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin başta şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle başta Karslıların, milletimizin ve Türk İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni en içten duygularımla tebrik ediyor, esenlikler diliyorum.”

Özcan’ın Mevlid Kandili Mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan Mevlid Kandilli dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özcan, yayımladığı mesajında; “İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber olan Hz. Muhammed’in doğduğu geceyi temsil eden Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Kandiller günlük hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşıp dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırmamıza vesile olmaktadır. Bizler de bu mübarek günün vesilesi ile dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz” dedi.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama zamanıdır. Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde edilen tüm duaların kabul olması temennisi ile Mevlid Kandili’nin Ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Yıldırım’ın Mevlid Kandili Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıldırım, yayımladığı mesajında; “Nuruyla alemimizi şereflendiren Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili’ni bir kez idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Düşmanlık, kin, cehaletin yayıldığı dönemde âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) iyi ahlâkı, cömertliği, doğruluğu, merhameti ve hoşgörüsüyle barış dini İslam’ı müjdeleyen olmuştur. O’nun açtığı nurlu yolda cehalet ve zulüm son bulmuş, doğruluğu ve adaleti ile sahip olduğu bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak ve öğütleyerek, insanlara örnek olmuş ve karanlıklar aydınlığa, düşmanlıklar sevgiye dönüşmüş, insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır” dedi.

KAI Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ Bu nedenle Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Peygamberimizin ortaya koyduğu ve yaşadığı hak, adalet, sabır, merhamet, cömertlik ve hoşgörü gibi değerlerin insanlık için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bizler O’nun eşsiz ve güzel ahlakını özümsemeli, örnek almalı yol gösterici nasihatleri rehberliğinde yaşantımızı sürdürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, tüm İslam âleminin, milletimizin ve hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni kutluyor, bu mübarek gecenin tüm İslam âlemi ve ülkemiz için birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.