Meteoroloji'den Kars ve Bölge İçin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı

Meteoroloji'den Kars ve Bölge İçin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı

Soğukların etkili olduğu Kars’ta termometreler eksi 20’yi gösterirken, bölge genelinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

A+A-

Soğukların etkili olduğu Kars’ta, termometreler eksi 20’lere kadar indi. 

Kars ve bölgede soğuk hava etkisini sürdürüyor. 

Kars ve bölge genelinde dondurucu soğuklar nedeniyle göl, dere ve nehirler buz tuttu.

…ilgili haberler

BÖLGE BUZ KESTİ

Ardahan'da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. 

Termometrelerin gece eksi 16 dereceyi gösterdiği Ardahan'da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yol ve kaldırımlarda buzlanmanın oluştuğu kentte, ekipler sorumluluk bölgelerinde tuzlama çalışması yürüttü.

Yüksek noktalarda ise yer yer kar ve tipi etkili oluyor.

SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, Kars’ta akşam saatlerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kars ve bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olması tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kars, Ağrı ve Iğdır’ın yüksek kesimlerinde zaman zaman yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

Meteoroloji yüksek kesimlerde çığ uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda; bölge de yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yüksek kesimlerde kuvvetli kar uyarısında da bulunan meteoroloji, 26 Ocak 2024 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Kars, Ağrı ve Iğdır’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm) kar yağışları bekleniyor. Kuvvetli kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler