Merve Dizdar’a Cannes’da En İyi Oyuncu Ödülü

Merve Dizdar’a Cannes’da En İyi Oyuncu Ödülü

76’ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Merve Dizdar aldı.

A+A-

Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülü Kuru Otlar Üstüne'deki performansıyla Merve Dizdar'ın oldu.

Bu yıl 76’ncı kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. 

En iyi kadın oyuncu ödülü Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği  "Kuru Otlar Üstüne"deki performansıyla Merve Dizdar'a verildi.

76’ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Merve Dizdar aldı.

merve-dizdar.jpeg

Dizdar ödül konuşmasında, "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi.

FİLM HAKKINDA / Arte France Cinéma'nın ortak yapımcısı olduğu filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor.

TRT personeli olarak görev yapan Kürşat Üresin ve Cevahir Şahin'in görüntü yönetmenliğini üstlendiği yapım, 12 Punto 2020'de "TRT Ustaya Saygı Ödülü"nün de sahibi oldu.

Prodüksiyonu TRT'nin ekip ve ekipman desteğiyle gerçekleştirilen filmin kamera, ses, ışık ve kurgu ekiplerinde de yine TRT personeli görev aldı.

Filmin konusu şöyle: "Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlar."

ÖDÜLLER / 76’ncı Cannes Film Festivali'ndeki ödüller şöyle:

  • En İyi Yönetmen: Trần Anh Hùng / The Pot-au-Feu (La Passion de Dodin Bouffant)
  • Jüri Ödülü: Fallen Leaves (Yönetmen: Aki Kaurismäki)
  • En İyi Senaryo: Sakomoto / Monster (Yönetmen: Kore-Eda Hirokazu)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Merve Dizdar (Kuru Otlar Üstüne/Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan)
  • En İyi Erkek Oyuncu: Kōji Yakusho (Perfect Days/ Yönetmen: Wim Wenders)
  • En İyi İlk Film (Caméra D’or): Inside The Yellow Cocoon Shell (Yönetmen: Thien An Pham)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.