1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ahmet Şık'tan 'İnce' Çıkışı
Meral Akşener: Partimiz Maya Tuttu

Meral Akşener: Partimiz Maya Tuttu

Yeni parti çalışmaları için basının karşına çıkan Akşener, Kurucular Kurulu'ndaki bazı isimleri açıklarken 'Saraylara değil hizmete talibiz' dedi.

A+A-

Yeni parti kuruluş çalışmalarını anlatmak için İstanbul'da basın karşına çıkan Meral Akşener, “Partimiz maya tuttu. Amacımız ülkeyi bir kişinin çiftliği olmaktan kurtarmaktır” dedi.

İstanbul Avcılar'da kendi seçim bölgesinde yeni kurulacak parti için ilk toplantısını yapan Meral Akşener, Partinin kuruluşunu Ankara’da 25 Ekim’de açıklayacaklarını duyurdu. Akşener konuşmasında “Tüzüğümüzü dikkatle hazırlıyoruz. Milletimizin yeni bir Kuvva - i Milliye ruhuyla hareket ettiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Akşener “Tüm insanlarımızı aynı sıcaklık ve yakınlıkla kucaklıyoruz. Her insanın kendisinden bir parçayı göreceği program hazırlıyoruz. Yüzde yüze hizmet edecek parti kuruyoruz. Bütün milletimizin hayır duasını tercih edeceğiz. Saraylara değil hizmete talibiz” ifadelerini kullandı.

KURUCULAR KURULU LİSTESİ

Büyükelçi Ahmet Erozan, Eski Bakan Aydın Tümen, hukuk mezunu ev kadını Berna Sukas, Adana Milletvekili Cevher Cevheri, Aşık Veysel'in torunu işkadını Çiğdem Özer, Elif Gökdemir, 15 Temmuz gazisi Fatih Eryılmaz, eğitim ataşesi Erdoğan Bozdemir, İşkadını Fulya Yasemin, Üstdüzey Yönetici Hatice Bilici, iki gözünü terörle mücadele sırasında kaybetmiş Gazi Hüseyin Özlük, Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Mühendis Orhun Ertürkmen, Eski Bakan Suat Çağlayan, Üstdüzey Yönetici Taylan Yıldız, Büyükelçi Tugay Uluçevik, Üstdüzey Yönetici Ersagun Yücel, Avukat Nafi Özgür.

‘KORKUNUN BULUNDUĞU YERDE KORKUTAN VARDIR‘

Parti kuruluş çalışmalarına dönük iktidar kanadından gelen engelleme ve baskılar olduğunu belirten Aşkener, 25 Ekim’de parti tüzüğü, logo ve parti ismi Ankara’da paylaşılacağını ancak bu toplantılar için dahi yer bulmakta zorlandıklarını belirtti. "Ailemle gittiğimde dahi otellerden çıkarılıyoruz, AKP kadroları "Onlara yer verirseniz, sizinle bir daha iş yapmayız" diye uyarılar gönderiyor otellere" dedi.

"Erdoğan'ın yarattığı korku atmosferinde partinize katılımda bir engel teşkil ettiğini düşünüyor musunuz?" yönünde bir soruya Akşener: "Korku saygı değer bir duygudur. Korkunun bulunduğu yerde korkutan vardır." diye yanıt verdi. Akşener, "Erdoğan benim partimi engelleyemez. Erdoğan bir kadından korktu dedirmez kendine." dedi. 

'DIŞ POLİTİKAYI İÇ POLİTİKA MALZEMESİ YAPMAYACAĞIZ'

Akşener, ‘Varsa yoksa biz varız.’ siyaseti ile Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiler." dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın, "Tutuklanma endişeniz var mı?" sorusuna Akşener, "Hayır" Demeokrasi içinde mücadele edeceğim. Demokrasi içinde hakkımızı koruyacağız. Türkiye'de bugün demokrasi yok. Belediye Başkanları neden istifa etti açıklanması lazım." dedi.

Güneydoğu Anadolu hakkında da konuşan Akşener, “Burada ayrılıkları derinleştirerek dolaşan iki parti var. Bunlara ayna tutacağım.” dedi.

"Ben 21 aydır sokaklarda, izbelerde gezdim. Ahlat’ta bir ev kiraladım. Türkiye’ye ait bir bayram sofrası kurulacak bu evde, hayalim bu…15 gün gidip Güneydoğu’yu tek tek dolaşacağım Muş’u, Bitlis’i dolaşacağım. Kahvelerde soracağım."

Siyasetçiye yöneltilen bir soruda, "Toplantı yapacak yer bulamıyorsunuz, nasıl teşkilat kuracaksınız?“ denildi.  Bu soruya Akşener: "Zorlukların farkındayız ama üstesinden geleceğiz. Ben bu desteği halktan görüyorum.” yanıtını verdi. Olası bir erken seçime yetişeceklerini söyleyen Akşener, “Yetişeceğiz, bunda bir sorun görmüyorum” dedi.

- AKP ve HDP tabanına nasıl hitap edeceksiniz?  

Güneydoğu’da bugün sadece iki parti kaldı. Bir AKP bir HDP ve onun üzerinde silahlı güç olan PKK. Eskiden tüm partiler buradan milletvekili çıkarırken şimdi ne oldu? Bu bölme ve ayırma siyasetidir. Köy köy dolaşıp birlik olduğumuzu onlarla buluşup dinleyip konuşacağım.” dedi.

“Bir gün açılım bir gün saçılım diyorlar. Bu kadar tutarsızlık olmaz." diyen Akşener, İç ve dış politkada AKP'nin ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLURSA 100 BİN İMZA İLE GELECEĞİM

Akşener 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olursa 100 bin kişinin imzasını alarak adaylık başvursu yapacağını ifade etti.

KADIN KOTASI YÜZDE 30 OLACAK

Yeni partide kadın kolları kurmayacağız diyen Akşener, “Kadınlara ana kademelerde yer vereceğiz” ifadesini kullandı. Partide %30 kadın kotası olacağını belirten Akşener, “Hatta biz siyasete yeni atılan kadınlara belli bir maddi yardım yapılması yönünde çalışmalar yürütüyoruz.”dedi.

Toplantı mekanı olarak Avcıları seçen Akşener, bu seçimin sebebini, ben 3. Bölge milletvekiliyim diyerek, ifade etti.

Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ilişkilere değinen Akşener onlarla temas halindeyim desteklerini hissediyorum diyerek Saadet Partisi'nin; CHP’nin PKK’ye yapıştırılma, yeni partinin ‘FETÖ’ ile ilişkilendirilme çabasında ayırıcı rol oynadığını belirtti.

Akşener; "Ben çok sert bir hayırcıydım. Her şeyin tek kişide toplandığı yeme, içme, giyim, TEOG, belediye, her şeye karışan bir yönetime başkanlık denmez dense dense ucube denir" dedi.

ALDATILMA 

"Bunları önce Obama, sonra Putin, sonra  FETÖ, sonra Barzani aldattı. Bu kadar aldatılan insan ebeveyn olsa onların çocuklarına vasi tayin edilir." diyen Akşener dış politika konusunda ise “Dış politika eyyy siyaseti”ne dönüştü" şeklinde konuştu.

600 BİN VARİLİN PARASI NEREDE

Akşener, IKBY ile ilişkileri değerledirirken ise "Barzani Türkiye'deki referandumda evet için çalıştı. Sonra bir bayrak asıldı. Bu siyasetle ne vanası kapanacak. 600 bin varil petrol taşınıyor bizim sınırlarımızdan, bunların taşıma parası nerede? diye sorarak "Bu ülke kepaze olmuştur. Altından kalkamayacağınız lafları etmeyin" dedi.

Yazar Taha Akyol ve gazeteci İsmail Saymaz da toplantıya katılanlar arasındaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.