1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Küba, ABD’yi Kınadı
Med Nûçe TV’nin Yayını Kesildi

Med Nûçe TV’nin Yayını Kesildi

Avrupa’dan Kürtçe ve Türkçe yayın yapan Med Nûçe TV’nin yayınları Fransa merkezli uydu şirketi Eutelsat tarafından bugün saat 11’de kesildi.

A+A-

Türkiye’de uygulamaya konulan OHAL ile birlikte Kanun Hükmünde Kararnamelere dayanılarak birçok medya kuruluşunun yayınlarının kesilmesinin ardından bugün de Med Nûçe’nin yayınları kesildi.

Avrupa üzerinden yayın yapan Med Nûçe, Fransa merkezli uydu şirketi Eutelsat tarafından iki kez talimat gönderilerek yayınların Pazartesi saat 10:00’da durdurulmasını istedi. Bugün ise sabah saat 11’de Med Nûçe’nin yayınları şirket tarafından kesildi.

Eutelsat tarafından 29 Eylül’de gönderilen ilk yayını durdurma talimatı üzerine Med Nûçe Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada talimatların Türkiye tarafından geldiğini söylemişti.

2013’te Kopenhag Eyalet Mahkemesi’nin ROJ TV, Nuçe TV ve MMC kanallarının yayın lisansını iptal etmesinin ardından, Med Nûçe TV Fransa merkezli  Eutelsat uydusu üzerinden yayına başlamıştı.

3 ajans, 16 TV, 23 radyo

Anadolu Ajansı’nın haberine göre kararın dayanağı OHAL ilanının hemen ardından çıkarılan 668 sayılı kararname.

Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo kanalının kapatılmasına neden olan kararname diğer kanalların da Bakan onayıyla yeni kapatmalara imkan sağlıyor:

“Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olan özel radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete dergi, yayınevi ve dağıtım kanalları, ilgili bakan tarafından oluşturulacak komisyonun teklifi üzerine ilgili bakan onayı ile kapatılır.”

28 Eylül akşamı 10’u aşkın televizyon ve radyo TURKSAT’tan çıkarılmış, yayınları kesilmişti.

29 Eylül’de Yön Radyo yayını durduruldu. 30 Eylül’de İMC TV yayını kesilirken, 95.1 Özgür Radyo’nun, İMC TV’nin ve Hayatın Sesi’nin internet sitelerine erişimi engellendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.