1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ardahan'da Et, Süt ve Bal Üretimi Arttı
Mayın Tespiti Yapanlardan ‘Maaş’ Protestosu

Mayın Tespiti Yapanlardan ‘Maaş’ Protestosu

Iğdır’da, özel bir firmada taşeron olarak mayın temizleyen bir grup, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek yol kapatıp protesto gösterisi yaptı.

A+A-

Iğdır’da, özel bir firmada taşeron olarak mayın temizleyen bir grup, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek yol kapatıp protesto gösterisi yaptı.

Avrupa Birliği ile Türkiye’nin eş finansman sağladığı, BM Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen "Türkiye’nin Doğu Sınırlarında Mayınların Temizlenmesi ve Sınır Denetim Kapasitesini Arttırarak Sosyo-Ekonomik Gelişimin Sağlanması" projesi kapsamında Iğdır’da mayın tespiti yapan yaklaşık 70 kişi, 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yolu trafiğe kapattılar. Iğdır - Nahçıvan yolunu bir süre trafiğe kapatarak eylem yapan grup adına konuşan mayın tespit uzmanı Temel Balandı, mayın tespit uzmanları olduklarını belirterek, “3 aydır maaş almadan burada mayın tespiti yapıyoruz. Emeğimizin karşılığını almadığımız için kendimizi işimize veremiyoruz. Başımızdaki komutanların bize söylediklerini ve talimatlarını mayın tespit uzmanları olarak bizler harfiyen yerine getirdik. Bize söylenen 31 Ekim’e kadar maaşlarımız yatacaktı. Yurt dışından gelen yabancılar 1100 dolar alıyor, biz 600 dolar alıyoruz. Onlar parasını tıkır tıkır alırken, bize ayın biri ile 20’si arası maaş ödeneceği taahhüdü verildiği halde 3 aydır ödenmiyor” dedi.

Maaşlarının zamanında ödenmesini istediklerini söyleyen Balandı, “Türk vatandaşlarının tamamına sorun. Hepsinin icrası vardır, ev kirası vardır. Benim maaşım ödenmediği için çocuğumun 1,5 liralık servis parasını veremedim. Burada çalışan uzmanların kafası rahat olmadığı zaman işini düzgün yapamaz. Burada yaptığımız iş ise basit değildir” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir saat süreyle yolu trafiğe kapatan işçiler, jandarma ekibinin uyarısıyla dağıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.